Canon EOS-7D Mark II

0

A Canon frissíti a régóta piacon tartott EOS-7D modelljét. Utódját az EOS-7D Mark II-t teljesen áttervezték, és több tulajdonságát az EOS-1D X csúcsmodelltől örökölte. Ilyen például az EOS iTR AF és AI Servo AF III technológia, melyet először a profi modellben vezetett be a Canon.

Az autofókusz ezen felül is alaposan megújult. A 70D-ben megismert Dual Pixel CMOS AF rendszer 65-pontos, és minden egyes pont keresztszenzoros. A középső akár -3 Fé megvilágítási körülmények között is működőképes marad. Teljesen új a fénymérési rendszer is, melynek lelke egy 150 000 pixeles RGB+IR szenzor.

A képérzékelő a megszokott APS-C méretű, ezúttal 20,2 megapixeles felbontással, a feldolgozórendszer viszont két DIGIC 6 processzorának köszönheti gyorsaságát. A gyorsaság többek között a sorozat sebességében is lemérhető, hiszen a készülék másodpercenként 10 db teljes felbontású képet készít.

Az érzékenység ISO100-16000 között állítható, kiterjesztve pedig ISO51200-ig növelhető.

Videó módban 1920 x 1080 pixeles képméret a maximum, melyek 24 vagy akár 60 képkocka/mp közötti frissítési sebességgel rögzíthetünk. Az új AF technológiáknak köszönhetően a mozgókép közbeni automatikus élességállítás is sokkal jobb elődjénél. Fejlődött például a témakövetés sebessége és érzékenysége is. Az EOS-7D Mark II HDMI kimenetén tömörítetlen (4:2:2) videojel is külső rögzítőre küldhető. Hangfelvételi képességeit külső mikrofon és fejhallgató csatlakozó egészíti ki.

A gép kialakítása is a magasabb osztályokat idézi. A magnézium ötvözet váz, időjárásálló szigeteléseket kapott, de a 200 ezer expozícióra tervezett zárszerkezet is a komoly fényképezőgépek reszortja.
Újdonság az elődhöz képest az újratervezett üzemmód tárcsa, amely csak a közepén lévő gomb benyomása után fordítható el, illetve a joystick körüli kar is, amivel többek között az AF metódus választható ki könnyen és gyorsan.

A Canon EOS-7D Mark II főbb tulajdonságai:

  • 20,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelő
  • Dupla DIGIC 6 feldolgozórendszer
  • 200 ezer expozícióra tervezett zárszerkezet
  • ISO100-16 000 érzékenység (kiterjesztve: ISO 51 200)
  • 65 db keresztszenzoros, Dual Pixel CMOS AF-rendszer
  • -3 Fé-nél is működőképes élességállítás (a középső ponton)
  • EOS iTR AF és AI Servo AF III technológiák
  • 150 ezer pixeles RGB-IR fénymérő szenzor
  • 10 kép/mp sorozat sebesség teljes képméretben
  • Full HD videó, 60 kocka/mp sebességgel is
  • Tömörítetlen videojel HDMI kábelen
  • Fejhallgató és mikrofon csatlakozó

Sajtóközlemény:

Új EOS 7D Mark II – a sebesség megszállottja

Budapest, 2014. szeptember 15. – A Canon ma mutatta be az EOS 7D Mark II-t, amely sok olyan szituáció rögzítésére is képes, melyekről más gépekkel valószínűleg lemaradnánk. A legendás EOS 7D kiemelkedő teljesítményére épülő, és a vezető professzionális EOS-1D X-ben már megtalálható technológiákat is felhasználó fényképezőgép a sebességre született; extrém teljesítménye megfelelő szabadságot ad a megszállott fotósok számára, hogy a gyorsan változó világ történéseinek minden momentumát megragadhassák.

A teljesen újratervezett, átépített EOS 7D Mark II mindent tud, amit az elődje, de messze túlmutat annak teljesítményén. Az élet leggyorsabban elszálló pillanatainak megragadásához készült fényképezőgép másodpercenként 10 képkocka rögzítésére képes a felbontás csökkenése nélkül. Az 65 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszerrel és a két DIGIC 6 képfeldolgozó processzorral az EOS 7D Mark II a sebesség és a teljesítmény új rekordere.

Az új fényképezőgépet valóban arra tervezték, hogy legjobb pillanatokat rögzíthessük a lehető legjobb minőségben. Ezt segíti a 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő, melynek natív ISO tartománya 100-tól 16 000 ISO-ig terjed, de az az érték szoftveresen ISO 51 200-ig bővíthető. A továbbfejlesztett nagyfelbontású 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérő és az úgynevezett „flicker” funkció, mely az expozíciót a legjobb fényviszonyhoz állítja be garancia a gyönyörű képekre. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállításokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új kereső található, amely közel 100%-os lefedettséget biztosít. A professzionális szintű videokészítést támogatja a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását biztosító HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia.

Minden tizedmásodperc megragadható
Az EOS 7D Mark II egészen elképesztő, 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket és ezzel kimagasló teljesítményt nyújt a gyors képrögzítést kívánó helyzetekben. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama is figyelemre méltó: 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan borotvaélesen tartja fókuszban a kiválasztott tárgyat vagy személyt. Kategóriájának egyik legfejlettebb AF-rendszerénél minden autofókusz-pont kereszt típusú1, a középső pedig kettős kereszt típusú, amely lehetőséget ad f/2.8-as rekesz és EV-3 alacsony fényerejű érzékenység mellett az élességállításra – felülmúlhatatlan pontosságot nyújtva minimális fényviszonyok mellett is. Az EOS 7D Mark II lehetőséget ad az AF-rendszer személyre szabására egy, az EOS-1D X-éhez hasonlóan beállítható menü segítségével, hogy szabadon irányíthassa az érzékenységet és a tárgykövetést.

Az új, hátoldalra került AF módválasztó (AF Mode Selection) gombbal azonnal válthat az AF-területek között anélkül, hogy levenné a szemét a keresőről.

Felülmúlhatatlan tisztaság, részletesség és színek
Akár beltéri, akár kültéri fotózásról van szó, mesterséges megvilágítás vagy természetes fény mellett, az új 150 ezer pixeles RGB+IR távolságmérővel – az EOS család első infravörös és villanófény-érzékelős fénymérőjével –mindig precízen exponálhat. Az új csúcskategóriás „Flicker” érzékelő gondoskodik arról, hogy a gép akkor exponáljon, amikor a fényerőszintek a legmagasabbak – intelligensen elemezve a fényforrást és érzékelve a fényiszonyoknak azokat a változásait is, amelyeket az emberi szem egyszerűen képtelen észlelni. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.

Moziminőségű videorögzítés
Az EOS 7D Mark II elődje videós hírnevére épít egy sor professzionális jellegű új videorögzítési szolgáltatással. A kiemelkedő autofókusz-teljesítményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja így a felvételek mindig élesek lesznek. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes kontrollja az Ön kezébe kerül. A fényképezőgép a történések minden pillanatát Full HD minőségben örökíti meg. A képrögzítési sebesség 24p és 60p között változtatható, így a mozgások teljesen simák lesznek, de még gyönyörű lassított felvételeket is készthetünk.

Az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a meglévő professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba, a külső felvevőkre átjátszható tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően. Minden felvételhez professzionális audiosáv is rögzíthető. Az EOS 7D Mark II új, dedikált mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókkal van felszerelve a külső eszközök fogadásához, valamint csendes vezérléssel, hogy az állítgatásokkal keletkező zajok ne kerüljenek rá a felvételre.

Az Ön fényképezőgépe, az Ön módszerei
Az EOS 7D Mark II tervezésénél kiemelkedő szempont volt, hogy bármilyen körülmények között bevethető legyen. Fokozottan vízálló, erős magnéziumötvözet vázat kapott – emellett beépített GPS és digitális irányű is segíti a kalandok nyomon követését. A világhírű EOS rendszer részeként az EOS 7D Mark II-höz is igen sokféle kiegészítő használható; ezek közé tartozik például egy új akkumulátoros markolat, amellyel egész nap hosszabban és gondtalanabbul lehet fotózni vagy videózni.

Új EOS 7D Mark II – legfontosabb előnyei:

  • Gyors mozgások minden pillanatának tökéletes megörökítésére alkalmas
  • Kiállításokra alkalmas, nagy méretre nagyítható minőségi fényképek
  • A kívánt munkamódszerhez illeszthető személyre szabható menü
  • Gépen belüli újfajta kreatív funkciók
  • Moziminőségű videorögzítés, felvétel során élő kép kiadása akár kontroll monitorra is