Már nem érdemes Nikon D70-et venni

0

Egy bő hónappal ezelőtt, még a Photokina előtt, szeptember 8-án írtam egy bejegyzést a már nem javítható zárszerkezettel rendelkező Canon DSLR-ekről. Akkor megpróbáltam utánajárni a hasonlóan nem javítható zárszerkezetes Nikon DSLR-eknek, de sem a szerviz telefonos ügyfélszolgálatán, sem a PR-os vonalon nem tudtak pontos választ adni a kérdésemre: Melyik Nikon DSLR zárszerkezetét nem lehet már javítani. A bejegyzés végén azért vállaltam, hogy ha kapok választ a kérdésre, a választ megosztom veletek. Most ez következik. Az első, meglehetősen marketing ízű válaszból számomra nem derült ki konkrétum, de nem titkolom el, hiszen ezt tekinthetjük a Nikon hivatalos állásfoglalásának is, így itt a helye. A kérdés tehát ez volt „melyek azok a Nikon DSLR gépek (pontos modellnévvel, ha lehetséges), amelyekhez már nem tudnak zárszerkezetet rendelni, így azok zárcseréjét már nem tudja a szerviz elvállalni?” A Nikon állásfoglalása a kérdésben:

A Nikon termékei prémium termékek, és a hosszú időtartamú szerviztámogatás a Nikon egyik fő erőssége. A szervizalkatrészek ellátása a Nikon belső szabályzata szerint történik, ami megfelel a Japán Ipari és Kereskedelmi Minisztérium előírásainak és ajánlásainak. Az alkatrész ellátási szabályzat a termékek kategóriájától és becsült használati időtartamától függően változó szerviztámogatási időket állapít meg. Általánosságban, a felső kategóriába tartozó tükörreflexes fényképezőgépekhez az alkatrész ellátás akár 10 évig is biztosított lehet. Ezt meghaladóan, egyéb szervizszolgáltatások ennél hosszabb ideig is elérhetők lehetnek a felhasználók számára; azzal a feltétellel, hogy a felhasználók vállalják az elvégzendő javítások költségét.

Részben elfogadtam, hogy egy gyártónak (pontosabban egy gyártót képviselő szerviznek) nem esik jól, s talán nem is nagyon lehetséges kimondani, hogy mely készülékeihez nem tartozik már olyan terméktámogatás, amely a főbb alkatrész cseréjét teszi lehetővé, de úgy véltem, hogy ha a Canon ezt kérdés nélkül a felhasználói elé tudja tárni (hiszen nyilvánvalóan régi, több mint 10 éves gépekről van szó), akkor talán a Nikontól is kicsikarható a válasz. A kíváncsiságom tovább fortyogott, így hát egy konkrét példában kérdeztem rá, hogy végül is melyik zárhibás gép javítható még a Nikon DSLR-jei közül (kicsit tettettem a hülyét, de szerintem igazán jól csináltam :D). Tegnap munkaidő végén aztán meg is érkezett a konkrét, s korrekt válasz, amelyből az is kiderült, hogy a javítási időszakokat tartalmazó dokumentumban olyan információk is megtalálhatók, amelyek a gyártó bizalmas adatait érinti, így ezeket nem fogják nyilvánosságra hozni (ezt egyébként a Canon sem teszi, tehát mindkét gyártó teljesen hasonlóan jár el, a különbség csak annyi, hogy a Canon hivatalos szakszervizében kifüggesztett papír tájékoztat előre a zárcserére alkalmatlan modellekről, míg a Nikon a vásárlót szóban tájékoztatja akkor, mielőtt beadná a gépet a szervizbe – tehát még a bevizsgálás, bevizsgálási díj megfizetése előtt, a két eljárás tehát hasonló). A lényeg tehát, hogy hasonlóan a Canonhoz, a Nikon is a legrégebbi DSLR készülékeinek javítását nem tudja már elvégezni, amely jelen esetben konkrétan a szintén több, mint 10 éves Nikon D70-et jelenti. A D70s javítására még van mód (legalábbis a felsorolásban nem kerül említésre, hogy ez a modell zárja sem cserélhető), más kérdés, hogy nem jelent-e gazdasági totálkárt egy zármeghibásodás egy D70s esetében, ahogy egyébként egy Canon EOS-350D esetében is már közel ezt jelenti (a gép használtpiaci értéke kb. 35-40e Ft, a zárcsere 35e Ft). Összességében tehát a két neves DSLR gyártó hasonló elvet használ, mindkét gyártónál, a Canonnál és a Nikonnál is a 10 évnél idősebb gépek zárcseréje jelent problémát, de a frissebb modellek támogatását igyekeznek megvalósítani. Talán kicsit hosszúra nyúlt ez a bejegyzés, de nem szerettem volna válasz nélkül hagyni a Nikon tulajdonosokat sem, s úgy vélem, hogy megnyugtató választ kaptunk a Nikontól. Kiemelném az első válaszból „a felső kategóriába tartozó tükörreflexes fényképezőgépekhez az alkatrész ellátás akár 10 évig is biztosított lehet” mondatot, amely azt mutatja, hogy a Nikon profi, egyszámjegyes DSLR-jeinek (D3, D3s, stb.) szerviztámogatása hosszabb, mint a belépő-, vagy középkategóriás modelleké. Végezetül itt a Nikon második válasza:

Következtetése sajnos nem teljesen helytálló: nem lehetséges minden D-SLR-t korlátlan ideig javítani. Amint írtam, a szerviztámogatási periódus termékenként változó. E periódus lezárulását követően az alkatrész ellátás is megszűnik, az eszközt a továbbiakban már nem javítjuk. Konkrétan a D70 esetében egyébként, a javítás ma már nem lehetséges. Általánosságban, a szerviztámogatottsági idő vonatkozásában a professzionális fényképezőgépek körét tekinthetjük felső kategóriának. Az ebbe a körbe tartozó profi gépek javítása hosszabb időszakig is biztosított lehet. A javítási időszakot a Nikon Corporation határozza meg. Az ezzel kapcsolatos dokumentumok bizalmas adatokat tartalmaznak, amelyeket nem hozunk nyilvánosságra. Egy fényképezőgép meghibásodása esetén készséggel állunk vásárlóink rendelkezésére. Szervizünkben a lehetőségeink szerint mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hiba elhárítása után a vásárló ismét problémamentesen, megelégedéssel használhassa fényképezőgépét. Ha a hibás termék javítása már nem lehetséges az esetlegesen véget ért szervizperiódus miatt, arról közvetlenül a vásárlót tájékoztatjuk, mielőtt beadná a gépet a szervizbe.

Köszönjük a Nikon Kft. munkatársainak és a szerviz vezetőjének segítségét a kicsit talán túl erőszakos és direkt bugyuta kérdésünk megválaszolásában. Régebbi, D70, D70s, esetleg D80, D200 gépet használó olvasóinkat pedig arra kérjük, hogy a Canon post alatti diskurzushoz hasonlóan itt is írják le, hány ezer expozíciót sikerült „belerakni” meghibásodás nélkül. Az én értesüléseim szerint a Nikon gépek jobban bírják a gyűrődést, de jó lenne erről felhasználók tapasztalatait is látni.