Black Friday az Extreme Digitalnál

0

Hagyományteremtő céllal Magyarországon is megrendezi az Amerikában Black Friday, vagyis Fekete Péntek néven ismert akciós napot az Extreme Digital. Amerikában tradicionálisan a hálaadás napját követő munkanapon tartott akciók indítják a karácsonyi szezont olyan engedményekkel, amelyek ezreket késztetnek akár éjszakai sorban állásra is. Mivel a kereskedőcég csak az online felületein hirdeti meg az akciókat, ezért idehaza éjféli tülekedés és tumultus nem várható, de már nulla órától érdemes figyelni a cég honlapját. Várkonyi Balázs, a vállalat vezetője azt nem árulta el, hogy egész napos, vagy a nap bizonyos időszakaira lebontott akciók várhatók, sejtelmesen csak annyit árult el, hogy többször is érdemes lesz visszanézni az oldalra. A Black Friday-re a cég óriási árukészlettel és extra szerverkapacitással készül. Bár az eDigital sajtóközleménye külön nem tért ki a fotós termékekre, Várkonyi Balázs elmondta, hogy azok továbbra is jelentős részét teszik ki a cég forgalmának, így pénteken természetesen fotós termékek is szerepelnek majd az akciós kínálatban.

Sajtóközlemény

Megérkezett Magyarországra a Black Friday: hatalmas akciók csak 24 órán át

A selfie-állvány lehet a karácsonyi szezon egyik legnépszerűbb ajándéka

Budapest, 2014. november 12. ­– A 2013-as 2,5% után idén becslések szerint mintegy 3-4% lehet az online kereskedelem részesedése a teljes kiskereskedelmi forgalomban. Habár a növekedés mértéke jelentős, még mindig jelentősen elmarad az olyan fejlett nyugat-európai piacok eredményétől, mint például Anglia, ahol a kiskereskedelmi forgalom egytizede már az interneten zajlik. Az online vásárlás népszerűsítése érdekében Magyarországon először az Extreme Digital vezeti be a tengerentúlon már ismert és nagy sikert aratott Black Friday napot.

„2013 vége mérföldkő volt a hazai online kereskedelemben: az előző karácsonyi szezonban ért el olyan részesedést az elektronikus kereskedelem a teljes kiskereskedelemből, amelynek révén már elmondható, hogy játékszerből tömegek választásává vált. Célunk az, hogy ezt a 2,5%-ot idén előbb 4% közelébe, majd pedig néhány év alatt a nyugat-európai szintre, körülbelül 10%-ra tornázzuk fel. Ezért döntöttünk úgy, hogy utat mutatunk a hazai online és offline kiskereskedelmi piacnak, és Magyarországon mi vezetjük be elsőként az Egyesült Államokban már nagy sikert arató Black Fridayt, amelynek keretében ügyfeleink soha nem látott kedvezményekkel vásárolhatnak‟ ̶ mondta el Várkonyi Balázs, az Extreme Digital ügyvezető igazgatója.

Az Extreme Digital célja a Black Friday bevezetésével az, hogy olyan felhasználók számára is vonzóvá tegye az internetes vásárlást, akik korábban még sohasem, vagy csak nagyon ritkán éltek ezzel a lehetőséggel. Ennek érdekében a cég amellett, hogy hatalmas, 20, 30, sőt 70%-os kedvezményeket kínál körülbelül 300-350 termékére, a szállítást is ingyenessé teszi november 21-én pénteken, a Black Friday magyarországi debütálásának napján.

„Számításunk szerint a mobileszközök, azaz az okostelefonok, táblagépek és notebookok lehetnek mind a Black Friday, mind a karácsonyi szezon legnagyobb slágerei. Azonban emellett megjelentek olyan, korábban gyakorlatilag nem létező termékek is, amelyek népszerűsége szélsebesen nő. Ezek közül az olyan, mobilalkalmazásokkal kompatibilis okos eszközök előretörése várható leginkább, amilyen például az okos mérleg vagy hangszóró. A titkos favoritom pedig a selfie-mániát meglovagoló selfie-állvány, amellyel sokkal jobb önarcképek készíthetők‟ ̶ tette hozzá Várkonyi Balázs.

A tavaly karácsonyi növekedés megtartása és fokozása volt 2014-ben az Extreme Digital fő célja. A vállalat, amelynek sikerét olyan külső tényezők is segítették, mint a labdarúgó világbajnokság miatt megnövekvő vásárlási kedv, a 14 napos elállási jog bevezetése miatti magasabb bizalom az internetes vásárlás iránt, valamint a bankkártyahasználati-kedv emelkedése, idén várhatóan a piaci átlag fölött, 40%-kal növeli online forgalmát.

A sikerben szerepet játszik az Extreme Digital külföldi webshopjainak előretörése is, hiszen a romániai, horvátországi, csehországi és szlovákiai webáruháza idén összességében közel megduplázza forgalmát a 2013-ashoz képest. A vállalat a legnagyobb potenciált a román és horvát piacban látja, ezért 2015-ben erőforrásait elsősorban erre a két területre összpontosítja, míg a többi országban az óvatosabb, lépésről lépésre történő fejlesztés stratégiáját követi. A Black Friday idén Magyarország mellett Romániában, Csehországban és Szlovákiában is elindul.