HD Pentax-DA 18-50mm F4-5,6 DC WR RE

0

A Ricoh bejelentette a világ legkisebb 18-50mm-es (DSLR) alap zoomját, mely behúzott tubussal mindössze 41 mm hosszú. Az optika érdekessége még, hogy időjárásálló kivitelű, így tökéletesen passzol majd a most bejelentett K-S2 DSLR modellhez, mely a világ legkisebb ilyen gépe. Az objektívhez járó műanyag napellenző „alacsony profilú”, szinte lencsevédő kupak vastagságú, így nem kell levennünk táskába pakolva sem, és vele együtt is rendkívül kis helyet foglal az optika.

A K-bajonettes objektív PS-C szenzoros gépeken 27,5-76,5mm-nek megfelelő gyújtótávolságon dolgozik. Tizenegy lencsetagja között szuper-alacsony szórású és aszférikus elemeket is találunk. Lencséit többrétegű HD bevonattal látták el a nem kívánt tükröződések és becsillanások ellen. Rekeszlamelláit lekerekítették a minél lágyabb háttérelmosás érdekében.

A műanyag bajonettes optika Quick-shift fókuszmechanikája azonnali, gyors váltást tesz lehető az automatikus és kézi élességállítás között. Beépített DC fókuszmeghajtása halkan dolgozik.