RAW fájlokhoz is: Eyefi Mobi Pro

0

Új SDHC memóriakártyát dob piacra a kaliforniai Eyefi. A korábbi Eyefi Pro X2 leváltására is alkalmas Eyefi Mobi Pro memóriakártya infrastrukturális és ad-hoc Wi-Fi hálózatokon képes fájlok átvitelére, ahol (szemben az egyszerűbb Eyefi Mobival) az átküldendő fájlok kiválasztását az eyefi kompatibilis fényképezőgépeknél magán a gépen lehet beállítani.

Az új kártya további érdekessége, hogy nem csak JPEG, de RAW fájlok átvitelére is használható, s nem csak telefonra, vagy tabletre, de asztali számítógépre is, így fotóstúdiókba és profi felhasználásra is alkalmas. A kártya megvásárlásával 1 évig ingyen használhatjuk az Eyefi Cloud felhő alapú online tárhelyet is, amelyet az 1 év elteltével évi 45 euróért használhatunk tovább, korlátlan tárhellyel.

Az Eyefi Mobi Pro-hoz új okostelefonos alkalmazás is készült, az Eyefi Mobi alkalmazás segítségével közvetlenül tölthetők át képek és videók a telefonra vagy tabletre. Az áttöltés után előre kiválasztható módon automatikusan felkerülhetnek a képek (a videók nem) az Eyefi Cloudra is (ehhez a telefonnak mobilinternetre is csatlakoznia kell).

Az Eyefi Mobi Pro 32 GB-os változatban kerül piacra, a Class 10 besorolású kártyáért 83 eurót kell fizetnünk.