Blackmagic Micro Cinema Camera

0

Minőségi mozgóképfelvételekhez, akár mozifilmek kis helyigényű akciófelvételeihez ajánlja legújabb kameráját a Blackmagic. A Micro Cinema Camera így a sportfelvételeket és drónos mozgóképeket készítők új kedvence lehet, hiszen Super 16mm-es szenzora minden eddiginél nagyobb az akciókamerák műfajában. 12,48 x 7,02 mm-es mérete nagyjából az 1″-os fényképezőgépek (pl. Nikon CX rendszerkompaktok) érzékelőméretével megegyező.

Dinamikaátfogása 13 fényérték, mely a kiváló Pocket Cinema kamera teljesítményét hozza. A 65 MB/mp-es adatmennyiséggel dolgozó, veszteségmentes CinemaDNG RAW videók pedig az utómunka új távlatait nyitják meg. Emellett többféle tömörítésű Apple ProRes videoformátum is használható. A mozgóképek SDHC vagy SDXC kártyára menthetők.

A kamera elején egy Micro4/3″-os csatlakozóbajonett található, így alapból a Panasonic és Olympus MILC fényképezőgépek optikáival kompatibilis. Saját tömege 300 gramm, tehát meg kell gondolnunk, hogy milyen objektívet választunk mellé, hiszen az akciókameráknál (különösen a drónok esetében) minden plusz gramm számíthat. Továbbá a gyújtótávolságot sem árt figyelembe venni, ugyanis ekkora szenzormérethez kb. 3x-os szorzó tartozik.

A felbontás Full HD, a képfrissítés global shutter esetén 24-30 fps, rolling shuttert használva 24-60 fps lehet.

A kamera egy beépített sztereó mikrofont (24 bit, 48 kHz) tartalmaz, de külső mikrofon bemenetet is kapott. Ezen felül HDMI kimenet, USB 2,0 csatlakozóhely és egy speciális kiegészítő csatlakozó is található rajta, mely táp, Genlock, LANC, S.Bus, PWM és kompozit videó aljzatként is használható.

Áramforrásként a Canon DSLR-ekben elterjedt LP-E6 lítium-ion akkumulátor használható, melyből egyet mellékelnek hozzá. Szoftverként a DaVinci Resolve Lite található meg a csomagban.

A Blackmagic Micro Cinema Camera júliusban kerül forgalomba 995 dolláros áron.