Adobe Photoshop Lightroom CC, Lightroom 6

0

Kétféle néven, kissé eltérő szolgáltatásokkal jelenik meg az Adobe legnépszerűbb RAW munkafolyamatot segítő képfeldolgozó alkalmazása, a Lightroom.

Az Adobe Photoshop Lightroom CC a Photoshop CC részeként havi előfizetési díjjal érhető el (10 amerikai dollár havonta), de maga a szoftver különálló alkalmazásként Lightroom 6 néven is elérhető lesz 150 amerikai dolláros áron. Utóbbi esetben le kell mondanunk az Adobe mobil alkalmazások támogatásáról, mint a Lightroom Mobile és a Slate.

Az új Lightroomban végre elérhető a HDR és panoráma képek összefűzése, előbbi két eltérő expozíciójú RAW fájlból hoz létre egy igen nagy dinamikaátfogású képet, automatikus illesztéssel, utóbbi pedig több képből álló panorámafotók összeillesztésére szolgál. Újdonság még az átmenetes (graduated) és körkörös (radial) szűrők ecsettel történő finomhangolása, az arcfelismerés, a személyek automatikus bejelölése, valamint ez alapján a képek felcímkézése. A diaporáma készítést is finomították, így már a diák átváltása szinkronizálható a zene ritmusához.