Két új optikával bővül az M.Zuiko Pro család

0

Az Olympus hivatalosan is bejelentette Mikro-Négyharmados M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO és M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO optikáját, melyekkel a professzionális felhasználókat célozták meg. A Pro szériás objektívkínálatuk ezzel a két új termékkel lefedi majd a 14-300mm-es tartományt.

A kiváló fényerejű M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO csak fel olyan súlyú, mint a hasonló konkurensei, makró közelpontja viszont kb. 20%-kal tesz túl a hasonló kvalitású objektíveken. Elejétől számítva akár 7,5 cm-re is képes élességet állítani. Az objektív kiemelkedő építési minőségű, melyet időjárásálló kivitele is jelez. Képminősége is kimagasló a teljes képmezőben. A készített fotók minőségét optikai stabilizátor is javítja.

7-14mm F2,8 PRO

7-14mm F2,8 PRO

7-14mm F2,8 PRO

7-14mm F2,8 PRO

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO pillanatnyilag a világ legfényerősebb halszem optikája. Ez az objektív típus általában nem a közelképeket készítők kedvence, de 2,5 cm-es közelpontja, és 0,2x-es nagyítása újszerű lehetőségeket teremt a többi halszem objektívhez képest.

Mindkét objektív 2015 júniusától lesz elérhető Magyarországon, 279 990 (8mm halszem), illetve 379 990 forintos (7-14mm nagylátó) fogyasztói áron.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az elit M.ZUIKO PRO sorozat már a teljes tartományt lefedi – a nagylátószögtől a szuper-teléig

2015. május 12, Hamburg – Az Olympus két új profi szintű Mikro-NégyHarmad objektívvel bővíti a csúcskategóriát képviselő M.ZUIKO PRO sorozatát: a két objektív az elképesztő fényerővel büszkélkedő M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO és a M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO. Ha a Mikro-NégyHarmad 35mm ekvivalens gyújtótávolság értékeit nézzük, az új duóval az M.ZUIKO PRO öttagú családja a profi és az igényes hobbifotósok számára már a teljes fókusztartományt lefedő sorozatot jelent – a 14mm extra-nagylátószögtől a 300mm szuper-teléig. A világ legfényerősebb halszem objektívje*, az M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO javasolt fogyasztói ára 279.990.- HUF míg az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO 379.990.- HUF lesz. Mindkét objektív 2015 júniusától a boltokban.

Az M.ZUIKO PRO objektívek fejlesztése a legmagasabb követelményeknek megfelelően történik – elsősorban az Olympus optikai eszközökkel valaha elért legjobb képminőség biztosítására. A tervezés és kivitelezés különösen fontos szempontja az egyedülálló hordozhatóság biztosítása azon fotósok számára, akik könnyű felszereléssel szeretnek utazni úgy, hogy közben bármikor képesek legyenek a legjobb pillanatok tökéletes megörökítésére. A sorozat objektívjei így a legmagasabb szintű optikai teljesítményt kompakt méretű, könnyű kivitellel ötvözik – a Mikro-NégyHarmad fényképezőgépek stílusában. Mindemellett praktikus funkciókat és jellemzőket találunk az objektíveket megismerve: teljes vízállóságot, az Olympus kompromisszumot nem ismerő építési minőségét, élvonalbeli ZERO lencsebevonatot*** és elképesztően gyors autofókuszt – mindent összevetve pedig a nagydarab D-SLR objektíveket előnyeivel messze megelőző M.ZUIKO PRO sorozatot. A professzionális fotósoknak és a fotózás igényes szerelmeseinek egyaránt a könnyű kivitel lehet a PRO objektívek egyik legvonzóbb tulajdonsága. A szintén kompakt méretű és könnyű Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépekkel kombinálva pedig olyan, teljesen felszerelhető rendszert kapunk, melynek súlya az összemérhető D-SLR készleteknek csupán fele.

A két új objektív mellett az Olympus bemutatja legújabb kiegészítőjét, melyet az M.ZUIKO Digital ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO objektívhez, kifinomult víz alatti fotózáshoz ajánl: ez a rendkívül kompakt PPO-EP02 Dome Port, mely tökéletesen illik az új halszemobjektív méreteihez – és speciális tervezésével ideális az objektív legjobb makró teljesítményének eléréséhez, víz alatt is. Kapható 279.990.- HUF javasolt fogyasztói áron, 2015 júliusától.

PRO – a profik választása

A két új taggal bővülő, díjnyertes M.ZUIKO PRO sorozat által a fotósok ezentúl optikai teljesítményükkel lenyűgöző, ugyanakkor kompakt és könnyű objektíveket választhatnak a teljes fókusztartományban, az extra-nagylátószögtől a szuper-teléig. Az M.ZUIKO PRO objektívek ideálisak a gyors, spontán fotós stílushoz és hamarosan a Mikro-NégyHarmad rendszert használó profik és hobbifotósok számára is a csúcsminőségű, komplett objektív rendszer megtestesítői lesznek – például a D-SLR tulajdonosok számára, akik az ormótlan felszerelés praktikus, gond nélkül hordozható alternatíváját keresik.

A teljesen vízálló M.ZUIKO PRO objektíveket az élvonalat jelentő Olympus ZERO lencsebevonat technológia*** jellemzi, mely a szellemképek és a becsillanás esélyét a lehető legminimálisabbra csökkentik.*** Mindemellett a bevonat rendkívüli ellenálló képessége által védi az objektívet a karcoktól és fenntartja az objektív stabilan alacsony fénytörési képességét.

A PRO sorozat első tagja – a nagyteljesítményű M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO – azonnal beállította a követendő szintet a konkurencia számára, amikor is a ‘Best Compact System Zoom Lens’ („Legjobb kompakt rendszer zoom objektív”) díjat nyerte 2014-ben, az EISA-n. Az EISA bírái így összegezték a PRO objektív erősségeit: “Gyors és időjárásálló standard zoom objektív, mely lenyűgöző optikai tulajdonságokkal, masszív felépítéssel és élvonalbeli építési minőséggel rendelkezik. Nagyszerű fókuszvezérlése a manuális fókuszt csendes és gyors automatikus élességállítással kombinálja. Mindezek mellett ez egy igen kompakt objektív, ráadásul úgy, hogy gyors működést és 1:2.8 fényerőt biztosít használója számára.”

A sikeres bemutatkozást a sorozat első teleobjektívje követte, az M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:2.8 PRO, mely szintén könnyebb és kompaktabb, mint a tipikus APS-C vagy Full-Frame objektívek – összemérhető jellemzőkkel és teljesítménnyel. Páratlan DUAL VCM élességállító rendszere által egy újabb világrekord született – ez az első rendszer, mely két csúcsminőségű lencsetagot két lineáris motorral mozgat, így elképesztően halk és gyors mozgatás érhető el. Ezzel az objektív ideálissá válik a vadvilág, valamint az emberek és más, fényképezőgépre megriadó, alapvetően gyorsan mozgó témák megörökítésére.

Az új, gyors, extra-nagylátószögű PRO zoom objektív

Az új csepp- és porálló M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO az első nagylátószögű zoom objektív az M.ZUIKO PRO családban. Természetesen a családjegyek nála is szembeötlőek: örökölte a kompakt és könnyű M.ZUIKO PRO kivitelt és a magas szintű optikai teljesítményt is. Csakúgy, mint az új Fisheye PRO, a 7-14mm nagylátószögű objektív is kiemelkedő képminőséget garantál, széltől szélig. Például: az éjszakai égboltot fotózva a csillagok kör alakú fénypontok lesznek a kép legszélén is. Természetesen a praktikus PRO funkciókat itt is megtaláljuk, mint például a manuális fókuszváltót, mely az AF használatáról egy mozdulattal – a fókuszgyűrűt eltolva – vált MF használatára. Találunk még rajta egy programozható L-Fn funkciógombot, melyhez kívánt beállításunkat rendelve egy gombnyomással előhívhatjuk azt.

A PRO család minden tagjához hasonlóan ez az új, sokoldalú és gyors élességállításra képes újonc is teljesen vízálló – köszönhetően a 11 tömítésnek – és minden egyes részlete magáért beszél. Lehetünk vele akár mindössze 7,5 cm távolságban a témától (az objektív végétől számolva), mely kb. 20% közelebbi pozíciót jelent, mint a szóba jöhető konkurencia esetén. Természetesen a nagyszerű mélységélesség hatás szemet gyönyörködtető hátteret és téma kiemelést tesz lehetővé. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:2.8 PRO mindössze fele olyan súlyú, mint az ekvivalens 1:2.8 fényerős konkurensek – így tökéletes a spontán, kézből, nappal, vagy akár éjjel történő fotózáshoz. Az OM-D nagyteljesítményű, vázba épített képstabilizátor rendszerével együtt dolgozva a nagylátószögű fotók tűélesek és kristálytiszták lesznek.

A Világ első 1:1.8 halszem objektívje

A víz alatti világtól az éjszakai égboltig – az új, világrekorder M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm Fisheye 1:1.8 PRO példátlan lehetőségeket kínál a bárhol rendelkezésre álló kreativitás kiélésére és a világ szélsőségesen nagy látószögből adódó, egyedülállóan dinamikus felvételekkel történő megörökítésére. Példátlan, mivel – ebben a kategóriában – a Fisheye PRO a világ legfényerősebb halszem objektívje*. A rendkívül nagy rekesz által a fotósok első osztályú képminőséget kapnak, szinte bármilyen felvételi körülmények – gyenge fényviszonyok – között. A 2,5cm minimális tárgytávolságot (az objektív végétől mérve), valamint a 0,2x legnagyobb nagyítást nézve logikus választást jelent a természetfotósok számára, akik a minőség mellett a meghökkentő perspektívák és a gyönyörű bokeh-hatás szerelmesei.

A Fisheye PRO ugyancsak ideális a gyors mozgással operáló sportesemények felvételéhez; tájkép, éjszakai látkép és égbolt fotózásához; valamint nagyobb csoportok, belső terek és épületek fotózásához is. A víz alatti világ fotósainak az új objektív szintén kínál új lehetőségeket – az új, víz alatti használatot támogató PPO-EP02 Dome Port segítségével.

A többi M.ZUIKO PRO objektívhez hasonlóan rendkívül kompakt és könnyű – főleg, ha hasonló tudású D-SLR riválisaival hasonlítjuk össze. Az építési minőség ugyancsak nem hagy kívánnivalót maga után. A bemutatást megelőző teszteken a professzionális fotósok egyöntetűen dicsérték a Fisheye PRO elmosódás-mentes felvételi képességeit, mindenféle téma megörökítésénél. A fényerő csökkenés a széleknél elhanyagolható – ahogy a komatikus és a kromatikus aberráció is, főleg a konkurenciát jelentő objektíveket is vizsgálva.

Kiegészítők

  • CBG-10 kompakt fényképezőgép táska akár három M.ZUIKO PRO objektív és egy kompakt cserélhető objektíves váz tárolására, minimális méretekkel
  • PPO-EP02 Dome Port kompakt vízálló zoomvédő, mely ideális a Fisheye PRO objektív víz alatti használatához (búvártok használatával)

Meghosszabbított jótállási idő

Minden Olympus objektív és fényképezőgép jótállási ideje hat hónappal meghosszabbítható a MyOlympus online rendszerébe történő regisztrálás mellett. A hosszabbítás a vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő után kezdődik****. Regisztráció: https://myolympus.olympus-consumer.com

Az M.ZUIKO DIGITAL PRO objektív sorozatról, az objektívek jellemzőiről, illetve az elérhető kiegészítőkről az Olympus ZUIKO weboldal nyújt további információt.

Az Olympus víz alatti használatra szánt kiegészítőiről a speciális Búvártok tartozékok weboldal nyújt további információt.

* 2015 májusi adatok alapján
** A manuális fókusz átváltó funkció nem érhető el az M.ZUIKO Digital ED 8mm Fisheye 1:1.8 Pro objektív esetében
*** Olympus ZERO bevonat: Zuiko Extra-low Reflection Optical (Zuiko rendkívül alacsony szintű tükröződést biztosító lencsebevonat)
**** A vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: http://www.olympus-europa.com