Limitált példányszámú Olympus OM-D E-M5 Mark II

0
14

Világszerte összesen 7000 darabot értékesítenek majd a nemrég megjelent Olympus OM-D E-M5 Mark II limitált kiadásából, mely titánium színű vázat, egyedi vállszíjat, és egy varrott bőr kártyatartóval ellátott sorszám kártyát tartalmaz.

A fényképezőgép az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektívvel kitben is beszerezhető 2015 júniusától. A kit ára 529 990 forint, a váz önmagában 399 990 forint lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A többszörös díjnyertes OM-D sorozat a ’90-es évek titánium klasszikusa előtt tiszteleg új modelljével

2015. május 12, Hamburg – A mérföldkőnek számító High-End fényképezőgépek rajongói számára az 1994-ben bemutatott OM-3Ti egy örök klasszikus – és most a gyűjtők annak egyenes ági leszármazottját, a TIPA díjnyertes OM-D E-M5 Mark II-t* a titánium bevonatú SLR ikont idéző, limitált kiadásban szerezhetik meg! A gyönyörűen áttervezett E-M5 Mark II retró kivitelű, titánium színű váza a korabeli Olympus OM sorozat aranykorának hangulatát hozza el – így az Olympus mai Mikro-NégyHarmad csúcskategóriás fényképezőgépeinek alapjait megteremtő korszakra utal vissza. A titánium szín mellett a limitált sorozat a speciális OM-D márkajelzésű szíjával is különbözik az alapmodelltől – valamint a legendás OM sorozat tervezőjétől, Yoshihisa Maitani-tól származó idézettel ellátott „Owner’s Card” és annak prémium kivitelű, varrott bőr kártyatartója található még a speciális kivitel dobozában. A kártya másik oldalán 1 és 7000 közötti szám látható, mely a limitált kiadás sorozatszámát jelenti – összesen ennyi készül ugyanis ebből a különlegességből. Az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition 2015 júniusától kapható vázként, illetve kitben, a mindenes zoomobjektívként megismert M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6 II objektívvel együtt. A váz javasolt fogyasztói ára 399.990.- HUF, a kit ára pedig 529.990.- HUF lesz.

Egy új ikon – egy legendás ikon tiszteletére

Jó 20 év telt el az OM-3Ti bemutatója óta – mely az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition illusztris elődje és nem csak vizuálisan értve. Mindkét fényképezőgép komoly fotósoknak készült, a terjedelmes tükörreflexes gépek mellett egy könnyedén hordozható, ugyanakkor kiváló minőséget biztosító alternatívát kínálva. Az 1980-as és ’90-es években az OM sorozat a kompakt méretű, könnyű, bárhová elvihető rendszerfényképezőgép képével forrt össze – valamint olyan innovációkkal, mint például a „légfék”, mely a tükör mozgásából adódó rázkódást küszöbölte ki, vagy az OM-4-et használó profi fotósok által igencsak kedvelt többpontos mérés. Az E-M5 Mark II folytatja a tradíciót minimál méreteivel, masszív felépítésével és a világ leghatékonyabb** 5-tengelyes képstabilizátor rendszerével, mely – a TIPA bírái által megfogalmazva – ideálissá teszi a gyors, menet közben történő, spontán fotózásra is (“forradalmian új technológia, melynek köszönhetően szinte bármilyen helyzetet meg tud oldani”).

Egy ifjú titán

A Yoshihisa Maitani nevével fémjelzett, 1973-ban, az OM-1 bemutatásával útjára indult széria igazi áttörést jelentett a forma és a professzionális jellemzők házasításával. A különleges dizájn-filozófia betetőzését a lenyűgöző megjelenésű – és kifinomult tudású – OM-3Ti jelentette. A titán alkatrészek egyrészt könnyebbek voltak az alumíniumnál, ugyanakkor még jobban ellenálltak a korróziónak és a hőnek – általánosságban: a titán már eleve hatszor ellenállóbb és erősebb. Mindemellett a titán különleges színének köszönhetően az OM-3Ti messze kitűnt az akkoriban kapható fényképezőgépek közül.

Az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition ennek az örökségnek hódol feltűnő, új színével és összetéveszthetetlen OM stílusjegyeivel. A már jól ismert, szögletes OM kontúrok, a „prizma ház” és az alacsony súlypont mellett a jellegzetes titán-szín, a különleges recézéssel ellátott vezérlőtárcsák, illetve a kioldó által az új fényképezőgép igazi csemege a gyűjtők számára. A használat szempontjából pedig a vezérlőegységek kivitele sugallja az optikai precizitást és az elérhető képminőséget.

XX. századi történelem, XXI. századi minőség

Az OM-D E-M 5 Mark II Limited Edition megjelenése a ’80-as, ’90-es éveket hozza vissza – de minden más szempontból nézve kifejezetten a ma elérhető legjobb mérnöki teljesítmény iskolapéldája az optika és az építési minőség terén is. Erre utal a TIPA zsűrije is, kiragadva pár jellemzőt (az 5-tengelyes képstabilizátor rendszeren túl): “A por-, csepp- és fagyálló magnézium-ötvözet vázba helyezett 16,1 megapixeles, 4/3 Live MOS érzékelő és a TruePic VII processzor által az Olympus OM-D E-M5 Mark II a kreatív képalkotás lehetőségeinek igen széles választékát kínálja és akár 25 600 ISO érzékenység használatát is lehetővé teszi. A fényképezőgép 2,36 millió képpontos elektronikus keresővel és 3” méretű, 1,037 millió képpontos, elforgatható LCD kijelzővel rendelkezik. Elképesztően gyors FAST AF rendszere 81-pontos élességállítási lehetőséggel, gyenge fényviszonyok között is kiváló teljesítménnyel és követő AF funkcióval is büszkélkedhet – teljes felbontás esetén is másodpercenként 10 kép rögzítésének lehetőségével. A gép különleges ‘High-Res Shot’ funkciója 40 megapixeles képérzékelőnek megfelelő felbontás elérését ígéri 8 JPEG kép szenzor-eltolásos technikával történő, gyors rögzítésével és a képek kombinálásával.”

Természetesen az OLYMPUS OM-D családjának legújabb tagját elsősorban jellegzetes titánium kivitele, luxus bőr kiegészítői és az elődök előtti tisztelet karakteres megjelenítése miatt ünneplik majd – de ne feledjük, lényegében ez a gép egy igazán kifinomult eszköz a kratív fotósok és videósok kezében. Kisebb és könnyebb, mint a hasonló tudású tükörreflexesek, ezáltal lehetővé teszi, hogy akár kézből, nehéz felszerelések nélkül készítsünk vele filmeket bemozdulás- és zajmentesen, még gyenge fények esetén is. A mérföldkőnek számító OM-sorozat előtt tisztelgő fényképezőgépet Yoshihisa Maitani biztosan jóváhagyná.

Meghosszabbított jótállási idő

Az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition jótállási ideje hat hónappal meghosszabbítható*** a MyOlympus online rendszerébe történő regisztrálás mellett.

Az OM-D E-M5 Mark II Limited Edition és az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4-5.6 II jellemzőiről bővebb információ az OM-D weboldalon érhető el.

* TIPA 2015: ‘Best Compact System Camera Expert’ („A legjobb professzionális rendszerfényképezőgép”)
** 2015 májusi adatok alapján, a cserélhető objektíves – köztük a tükörreflexes – fényképezőgépek piacán, az Olympus saját tesztelési körülményei között vizsgálva. A vizsgálat a CIPA tesztelési eljárása alapján történt.
*** A vásárlás országában érvényes, törvényi előírások szerinti jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.

A termékjellemzők bejelentés nélküli változtatásának joga fenntartva. A legfrissebb információk az Olympus weboldalán érhetők el: http://www.olympus-europa.com