Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art

0

A Sigma új nagylátószögű, kiváló fényerejű zoomobjektívet jelentett be fullframe szenzoros fényképezőgépekhez.

A Sigma 24-35 mm f/2 DG HSM Art a világ első fullframe szenzoros nagylátószögű zoomobjektíve, amely f/2 fényerőt kínál a teljes zoomtartományban. A korábbi, APS-C szenzoros gépekhez készült Sigma 18-35 mm f/1,8 DC HSM Art koncepciójával megegyező alapok szolgáltak az új 24-35 mm-es objektív létrehozásánál, azaz a cél egy igazán jó fényerejű, kiváló rajzolatú és kompromisszum mentes nagylátószögű zoomobjektív kifejlesztése volt, de ezúttal fullframe gépekhez. Az új modell lefedi a legnépszerűbb fix nagylátószögű objektívek látószögét, a 24 mm-est, a 28 mm-est és 35 mm-est, mindezt olyan fényerővel párosítva, amelyet némelyik fix objektív sem kínál.

Az objektív gyártásához a legkiválóbb és legújabb technológiával készülő lencsetagokat használják fel. Az optikán belül egy nagy átmérőjű aszférikus tag, egy FLD és hét SLD alacsony szórású tag található, amelyek közül kettő aszférikus kialakítású. A precízre tervezett optika a lehető legkisebb széférikus aberrációjának köszönhetően a képsarkokban is éles képet produkál, miközben a kromatikus aberráció és a leképezett kép síkja is tökéletes marad, még nyitott blendénél is.

A belső élességállítású fókuszrendszernek köszönhetően a frontlencse nem fordul el, az ultrahang frekvenciájú fókuszmotor pedig igen gyorsan és precízen állít élességet.

A Sigma 24-35mm f/2 DG HSM Art Canon, Nikon és Sigma bajonettel kerül forgalomba, a piacra kerülés dátuma és az ár egyelőre nem ismert.