Z Camera E1

0

A kínai illetőségű Z Camera nemrégiben indított projektet a Kickstarteren, ahol rövid idő alatt dupla annyi támogatást kalapozott össze, mint amennyi a tervezett indulásukhoz szükséges. A jó kezdés után be is jelentették első mikro NégyHarmados fényképezőgépüket, az E1-et.

A Z Camera E1-re semmiképpen nem foghatnánk rá, hogy túldizájnolt volna, az viszont könnyen elismerhető, hogy igen aprócska. Egyszerű téglatest formája főként az akciókamerák formavilágát idézi. A gép belsejében 16 Mpixeles Panasonic CMOS FourThirds szenzor dolgozik, amely 4k videók rögzítését is lehetővé teszi, 4096×2160 pixel felbontásban maximum 24 kép/mp frissítéssel. A gép emellett a 4840×2160 pixeles UltraHD, valamint FullHD és HD felbontást is kínál, utóbbiból egy közelgő firmware frissítés után akár 120 kép/mp is elérhető lesz.

A masina rendelkezik Wi-Fi csatlakozással is, így okostelefonról vagy tabletről is vezérelhető. A vezérléshez szükséges alkalmazás iOS és Android platformra egyaránt elérhető. Az E1 egyik érdekessége a nyílt rendszer megtartása, amely I/O csatlakozásának köszönhetően maradt nyitott a fejlesztők számára.

A gép hátulján ma már kis méretűnek számító, 2,5″-os, 320×240 pixeles (230e szubpixeles) LCD került.

A Z Camera E1 novembertől lesz kapható, ára 700 dollár lesz, de a Kickstarteren még elcsíphető 600 dolláros támogatói áron is.