Manfrotto újdonságok

0

A nemrég bejelentett Manfrotto 290 állvány sorozat mellett az olasz alapítású cég számos új termékkel jelentkezett. Köztük egy új egylábú állvánnyal, melynek neve Compact Xtreme. Akis monopod csukva kb. 40, teljesen kihúzva pedig 131 cm, mely négy lábszekciójának köszönhető. Gyártásánál alumíniumot és különleges szilárdságú műanyagot használtak fel, így tömege mindössze 322 gramm. Az állványra legfeljebb 1 kg-os készüléket ajánlanak. Az állványt emiatt inkább kisebb fényképezőgépekhez, vagy még inkább akciókamerákhoz ajánlják, akár szelfibotként használva.

Compact Xtreme

Compact Xtreme

A miniállványok között az áramvonalas Manfrotto Pixi EVO számít friss terméknek, melyek beépített, egy gombnyomással kilazítható gömbfejet kínálnak. Kiviteltől függően 1-2,5 kg terhelhetőséggel, max. negyed kilós tömeggel és 18-23 cm-es csukott mérettel rendelkeznek, így akár fotóstáskában is szállíthatók.

A videósok számára kétféle slidert, vagyis csúszósínt kínál a gyártó 60 és 100 cm hosszú kivitelben. A sínek csúszóplatformja 8 db precízen megmunkált acélgolyón mozdul el. A zömében fémből készült síneken azért a súly csökkentése érdekében minőségi PSU műanyagot is felhasználtak. A videósok által kedvelt csúszósíneket nem csak önmagukban de különféle kivitelű (gömb, panoráma, videós, folyadékcsillapításos) Manfrotto fejekkel is forgalomba hozzák.

Pixi EVO

Manfrotto Slider

Szintén a videós, pontosabban a GoPro termékeket használó vásárlók fognak örülni az Off Road ThrillED alumínium házas, LED-es mini videolámpának, mely akár szabvány állványmenetre, akár a kamera tokjára is felerősíthető, és nem fog nagyon zavarni hiszen mindössze 7 cm hozzű és 120 grammos. A 225 lumenes erősségű (CRI > 80) lámpa keretének köszönhetően előre és hátra dönthető, világítási szöge kb. 60 fok. Beépített lítium-ion akkumulátora egy feltöltéssel kb. 35 percre elég energiát biztosít.

A Manfrotto egy új, digitális fényképezőgépekhez tervezett ND szűrő szériát is kiadott, mely ND8 (-3 Fé), ND64 (-6 Fé) és ND500 (-9 Fé) kivitelben készül Japánban. A szűrők optikai üvegből készültek, felületükön 16 rétegű bevonattal, melyek a vizet és a zsíros szennyeződéseket is taszítja.

Széles táskakínálatukban a Street Collection jelenti az újdonságot, mely sorozat kisméretű oldaltáskákat, válltáskát és hátizsákot is tartalmaz a mindennapos fotózási igényekhez. A hasonló általános fotózásra, kirándulásra ajánlott NX Collection szintén kisebb oldaltáskát és nagyobb hátizsákot is kínál. Többféle színváltozata (szürke, bordó, sötétkék) elszakad az unalmas fekete táskakinézettől.

Off Road ThrillED lámpa

Street Collection hátizsák