Polaroid fotókiállítás

0

Különleges fotókiállítás nyílik e hét pénteken, szeptember 4-én, este 6 órakor a Random Galériában. A Polaroid képek szerelmesei számára kötelező, az érdekes fotók kedvelői számára pedig különösen ajánlott tárlatot az instARTcsoport fotósainak képeiből állították össze.

Sajtóközlemény:

instART – POLAROID OK

A RANDOM kortárs fotóművészeti galéria egy különleges évadnyitó kiállítással ünnepli egy éves születésnapját, az instARTcsoport POLAROIDOK című kiállítására invitálja látogatóit.

Az instARTcsoport egy laza szerveződésű alkotócsoport, melynek tagjai elkötelezett hívei az instant fotográfiának.

Az egyik legérdekesebb analóg technika sokrétűsége, elvont színvilága, azonnalisága, egyedisége, absztrahált esetlegessége és különös “lelki világa” (melankóliája) egyedi látásmódot követel a fotográfustól. Ez komoly (szellemi) összetartó erő.

A csoport több mint tízéves fennállása alatt több mint harminc kortárs fotográfus részvétele adott rangot közös kiállításinknak. A jelenlegi tagság (10-15 alkotó), a pár évvel ezelőtti komoly válság (a Polaroid megszűnése) ellenére is a továbbalkotásban hitt, amihez a nyersanyagok újbóli gyártása (IMPOSSIBLE PROJECT) új lendületet adott.

Az instant fotográfiának már nem csak majd’ 70 éves múltja, de jelene és ígéretes jövője van. Ebben a jövőben, az instARTcsoport, mint hazánk egyetlen instant alkotói tömörülése hatékonyan kíván részt venni. Komoly támogatást jelent számunkra a facebook-on regisztrált több mint 170 szimpatizáns.

A RANDOM Galériában megnyíló – polaroid OK című – kiállítás egy véletlen, de “személyes” megszólításra reflektál. Simon Márton POLAROIDOK című 2013-ban megjelent verseskötete megérintett bennünket. A kötetben lévő versek, gondolat töredékek szinte adták magukat a továbbgondolásra, egy virtuális párbeszédet indukálva két csodálatos művészeti ág, az irodalom és a fotográfia között.

ALKOTÓK:
Fiala de Gábor, Gál András, Gombos Lajos, Kiss Marianna, Kolozsi Bea, Komlós Gabriella, Nagy Anita, Pók István, Sprenc Balázs, Tóth EGO(n) István, Varga Gábor Ákos, Vedres Ági

VERNISSZÁZS: 2015. szeptember 4. 18:00

FELVEZETŐ:
Mucsy Szilvia – Random Galéria
Tóth EGO(n) István – InstArt csoport

MEGNYITÓ:
Simon Márton

FINISSZÁZS: 2015. szeptember 25.

HELYSZÍN:
Random Galéria – 1111 Budapest, Bercsényi utca 7.