Tamron SP 35mm f/1,8 Di VC USD és 45mm f/1,8 Di VC USD

0

A Tamron bejelentette SP 35mm f/1,8 Di VC USD és 45mm f/1,8 Di VC USD objektívjeit, amelyek a külsejükben is megújult SP (Super Performance) széria első tagjai, s amelyeket fullframe szenzoros digitális fényképezőgépekhez fejlesztettek.

A stabilizátort is tartalmazó, időjárásálló szigeteléssel is ellátott új optikák a kiváló képminőség elérése érdekében alacsony szórású, valamint aszférikus lencsetagokkal is elláttak (35mm-es esetében 2 aszférikus, 1 LD, 1 XLD, a 45 mm-es esetében 2 aszférikus, 1 LD), valamint megkapták a szellemképek és becsillanások megelőzésére az eBAND (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) és BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) bevonatokat.

Tamron SP 35mm f/1,8 Di VC USD

Tamron SP 45mm f/1,8 Di VC USD

A Tamron SP 35mm f/1.8 Di VC USD 20 cm-es közelponttal rendelkezik, így 1:2,5 leképezési arány érhető el, amely igen közeli és jó nagyítású felvételek készítését teszi lehetővé. A lebegő lencserendszernek köszönhetően mind közeli, mind távoli témák esetén kiváló részletgazdagság és rajzolat érhető el. A fényerőnél szűkebb rekeszen történő fotózás alkalmával 9 kerekített lamellából felépített rekesz csökkenti a gépbe jutó fény mennyiségét, amely szép kerek bokeht eredményez.

Tamron SP 35mm f/1,8 Di VC USD

Tamron SP 35mm f/1,8 Di VC USD

A Tamron SP 45mm f/1.8 Di VC USD objektív közelpontja 29 cm, amely 1:3,4 leképezési arányt tesz lehetővé. Természetesen ez az objektív is megkapta a a lebegő lencserendszert, valamint a blendéjét is 9 lekerekített lamellából építették fel.

Tamron SP 45mm f/1,8 Di VC USD

Tamron SP 45mm f/1,8 Di VC USD

Mindkét optika a gyors és csendes élességállításról híres ultrahang frekvencián működő USD (Ultra Sonic Drive) fókuszmeghajtást kapta, amely a folyamatos manuális élességállítás lehetőségét is kínálja.

Az új objektívek szeptember végén kerülnek a boltok polcaira, áruk egyelőre nem ismert.

Stabilizátor egység
 

Stabilizátor egység a 35mm-es és 16-300mm-es modellből

Aszférikus lencsetagok

Fluorin bevonat