HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8 ED SDM WR

0

Pár napja a Ricoh közzétette, hogy 2016 év elején érkezik az első fullframe szenzoros DSLR gépe. Ennek előkészítéseként most bejelentették a K bajonettes HD PENTAX-D FA 24-70mm f/2,8 ED SDM WR időjárásálló standard zoomobjektívjet.

Az időjárásálló szigeteléseket is tartalmazó objektívet 17 lencsetag alkotja, amelyek között 3 aszférikus (AL), 1 különleges szórású aszférikus és két alacsony szórású (ED) tag is megtalálható a minimális optikai hibák érdekében. A szellemkép és a becsillanás kialakulását HD bevonat csökkenti. A 9 darab lekerekített lamellából álló rekesz szép háttérmosást és kerek bokeht kínál egészen F5,6 rekeszig.
Az élességállítást ultrahang frekvencián dolgozó fókuszmotor végzi.

Az új objektív várhatóan október végén kerül forgalomba 399.900 Ft-os fogyasztói áron.

Sajtóközlemény:

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR

Nagyteljesítményű, alap zoom-objektív PENTAX K-bajonettes digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez, kivételes képalkotási képességekkel és fix F2.8 fényerővel

Örömmel jelentjük be a HD PENTAX-D FA 24-70mm F2.8ED SDM WR, 35mm-es (full-frame) szenzorokat is kiszolgáló objektívet.

A fix fényerejű, teljes tartományban F2.8-as objektív lefedettsége az ultra-nagylátószögtől a normál tartományig terjed (24-70mm)*. Az alkalmazott alacsony diszperziójú és aszférikus optikai elemeknek köszönhetően a képszéleken is megfelelő fénymennyiség áll rendelkezésre, illetve a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag, kontrasztos és nagy felbontású képek készítését teszi lehetővé. A beépített SDM (Supersonic Direct-drive Motor) autofókusz motor gyors és halk élességállítást biztosít.

* Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva, az objektív 37-107mm közötti tartományt fed le (35mm-es formátumra átszámítva).

Főbb jellemzők
1. Kivételes képalkotó teljesítmény
A 12 csoportban elhelyezett 17 optikai elem extra-alacsony diszperziójú és aszférikus lencsetagokat is tartalmaz, hogy kiszolgálja a szuper-nagyfelbontású képérzékelőket is. A képszélekre eső, megfelelő mennyiségű fény biztosításával és a különféle aberrációk szintjének minimumra csökkentésével, részletekben gazdag és kontrasztos felvételi lehetőséget biztosít az egész képmezőn. Egy PENTAX K sorozatú fényképezőgéppel használva, az objektív által rajzolt képmezőnek a közepe vesz részt a képalkotásban, így a rögzített kép különösen nagy felbontású és részletgazdag lesz a teljes területen.

2. Nagy fényerejű alap zoom-objektív
35mm-es full-frame fényképezőgépen használva az objektív kb. 2.9-szeres nagyítást biztosít az ultra-nagylátószögtől egészen a normál tartományig (24-70mm között), végig 2.8-as fényerőt nyújtva. Egy K sorozatú PENTAX fényképezőgépen használva 37-107mm közötti (nagylátószög – közép-tele) lefedettséget biztosít. A nagy fényerő, a kiváló bokeh effektuson túl lehetővé teszi a fotós számára, hogy gyenge megvilágítással rendelkező környezetben is fényképezzen, állvány használata nélkül.

3. Beépített SDM autofókusz motor
Az új generációs SDM (Supersonic Direct-drive Motor) beépítésének köszönhetően, az objektív gyors és halk élességállítást tesz lehetővé, ezáltal gyors reakcióidőt biztosít a fotós számára.

4. Időjárásálló konstrukció
A speciális tömítéseknek köszönhető, megbízható időjárásálló kialakítás megakadályozza a víz objektívbe való bejutását. Egy PENTAX időjárásálló fényképezőgép vázzal párosítva egy strapabíró, megbízható képalkotási rendszert tarthat a kezében a felhasználó.

5. HD bevonat a jobb rajzolatért
Az objektív a PENTAX által fejlesztett többrétegű HD (High Definition) bevonattal lett kezelve. A hagyományos többrétegű bevonatokkal szemben a PENTAX HD bevonata hatékonyabban szűri ki a becsillanásokat és jobb fényáteresztő képességet biztosít, kontrasztosabb, telítettebb, szellemképektől mentes fényképeket eredményezve rossz fényviszonyok között, például ellenfényben.

6. Quick-Shift fókuszrendszer
Az objektív a PENTAX által fejlesztett Quick-Shift Focus rendszerrel működik, lehetővé téve a felhasználónak a gyors manuális fókuszra váltást, még akkor is, ha az autófókusz működésben van.

7. Egyéb jellemzők
・Lekerekített diafragma lamellák a természetes, gyönyörű bokeh érdekében.
・A zoom egy kapcsoló segítségével rögzíthető, ami megakadályozza a tubus véletlenszerű kicsúszását, lefelé fordított objektív esetében.

Megjegyzés: A design és a specifikáció megváltoztatásának a jogát fenntartjuk.