Panasonic Lumix DMC-TZ100

0
Hirdetés

Komoly képminőségre számíthatunk a nagy szenzoros DMC-TZ100-tól, amelyet 25-250 mm ekv. gyújtótávolságú, f/2,8-5,9 objektívvel szereltek.

Az új gép olyan innovatív funkciókat is kínál, mint a tavaly, elsőként a MILC szegmensben bevezetett 4k photo, amely folyamatosan (max. fél óráig) 30 kép/mp-cel 4k képkockákat rögzít, amelyekből utólag bármelyik elmenthető, sőt, akár a kép újra is fókuszálható (Post-focus). Természetesen nem csak állóképek, de videók is készíthetők UltraHD felbontásban, 25 kép/mp frissítéssel.

A Panasonic Lumix DMC-TZ100 főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 1″ típusú, 20,1 Mpixel
 • Érzékenység: ISO125-12800 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO80, ISO100, ISO25600-ra
 • Objektív: 10×-es zoomátfogás, 25-250 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,8-5,9 fényerő, optikai stabilizátor
 • 1,166 millió pixeles elektronikus kereső
 • karcsú felépítés
 • felpattintható vaku
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • RAW formátum támogatása
 • 4k photo mód post-focus (utólagos fókusz kiválasztás) funkcióval
 • LCD: 3″ 1,04 millió képpont, érintésérzékeny
 • 3180×2160 pixeles UltraHD videórögzítés (25 kép/mp), sztereó hanggal, optikai zoommal
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely
 • Li-ion akkumulátor
 • microHDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Új LUMIX DMC-TZ100 – A kompakt úti fényképezőgépek új standardja

A Panasonic legújabb kompakt fényképezőgépe 1″ érzékelővel rendelkezik, és 4K felbontású videofelvételek készítésére alkalmas.

Wiesbaden, Németország (2016. január 5.) – A Panasonic a mai napon bemutatta az elsősorban utazásra szánt csúcsszínvonalú LUMIX DMC-TZ100 kompakt fényképezőgépet. A készülék sok szempontból felveszi a versenyt a nála jóval drágább, cserélhető lencsés modellekkel. Kis méretei ellenére a LUMIX TZ termékcsalád legújabb tagja a legmodernebb funkciókkal és tízszeres zoommal van felszerelve, így minden bizonnyal a fotósok és operatőrök népszerű útitársává válik.

Kompakt méretei ellenére a kamera nagyméretű, az adott osztályon belül csak ritkán látható 1″-os érzékelővel, valamint Panasonic Venus képfeldolgozó processzorral van felszerelve. E kombináció gyakorlatilag bármilyen környezetben garantálja a minőségi felvételeket. A fentieken kívül olyan vonzó, modern funkciókkal is rendelkezik, mint például a 4K Fotó, amelynek köszönhetően nem kell feltétlenül elkapni a kioldógomb lenyomásának legideálisabb pillanatát, ugyanis minden szükségesről automatikusan gondoskodik. Az egyszerű vezérlésnek és a sokféle csatlakoztatási lehetőségeknek köszönhetően pedig a fényképek és a videofelvételek egyszerűen megoszthatók a barátokkal vagy a családdal.

Maximális minőségű úti fényképek
Az 1″-os érzékelő nagyobb, mint a hasonló fényképezőgépek érzékelői, és ez nagyobb képpontokat, azaz egyúttal jobb természetes fényérzékenységet is jelent. A részletgazdag képek a rossz fényviszonyokhoz választott nagy érzékenység esetén is természetesnek hatnak (például napkeltekor vagy napnyugtakor). Ezen túlmenően a Venus processzor az úti kompaktok esetében egészen egyedülálló módon gondoskodik a kiváló minőségű színvisszaadásról. Az egyes árnyalatok és tónusok a lélegzetelállítóan hű végeredmény érdekében külön-külön kerülnek feldolgozásra majd ismét összeállításra.

A mélységélesség beállításánál a termékcsalád összes modellje közül elsőként a LUMIX DMC-TZ100 rendelkezik a nagy fényerőnek és relatíve nagy érzékelőnek köszönhetően a legtöbb kompaktnál kreatívabb munkavégzést kínáló Leica f2,8-5,9 DC lencsével. A lencse ezen kívül a teljes méretű képérzékelővel felszerelt fényképezőgépek 25-250 mm gyújtótávolság-tartományának megfelelő tízszeres zoomal is rendelkezik, és így kiválóan alkalmas például repülő madarak vagy más vadon élő állatok fényképezésére.

A fényképezés mellett az új Panasonic 4K ultranagy felbontású videofelvételek készítésére is alkalmas. Az MP4 formátumú videofelvétel 3840 x 2160 pixeles felbontást és másodpercenként 25 képkockát jelent, az AVCHD formátumú Full HD felvétel (1920 x 1080) sebessége 50p. Napjaink Full-HD standardjával összehasonlítva a 4K képenként négyszer több képpontot kínál. A felvétel visszanézése így szinte egyenértékű az utazás során szerzett személyes tapasztalattal.

Professzionális minőség minden körülmények között
A 4K felbontású videofelvételt a lelkes filmesek mellett a fotósok is előnyösen használhatják. Az új LUMIX DMC-TZ100 az első olyan 4K Fotó funkciót kínáló úti kompakt, amely lehetővé teszi, hogy a videofelvétel tetszőleges filmkockája önálló, 8 megapixeles fényképként kerüljön elmentésre. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell többé vesződnie a gyors akciójelenetek megfelelő pillanatának elkapásával, például amikor a sziklaugró éppen a tenger hullámai közé merül. A fényképezőgép helyette rögzíti e pillanatokat.

Ezen kívül a 4K minőségű felvételkészítésnek köszönhetően a LUMIX TZ termékcsalád új modelljei esetében rendelkezésre áll a forradalmi Post-Focus funkció is, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó először lenyomja a kioldógombot, és csak utólag élesítse be megfelelően a képet. A TZ100 modell a mindössze 0,1 mp alatt beélesítő Light Speed Auto Focus mechanizmussal és Depth from Defocus (DFD) technológiával is rendelkezik. E rendszerek képesek kiszámítani a fényképezőgép és az objektum közötti távolságot, majd a készülék egy sor, a célterület különböző részeire ráélesítő felvételt készít (összesen 49-et). A felhasználó ezt követően csak kiválasztja, hogy a felvétel mely részét kívánja beélesíteni – az előtérben látható részleteket, a középsíkban lévő központi motívumot, vagy a háttérben repülő madárrajt. Egyetlen felvételből így nagy számú és eltérő hatású kép nyerhető.

Valami plusz a kreatív fotósok számára
A LUMIX DMC-TZ100 számos modern, praktikus funkcióval is rendelkezik, a gyártó ugyanis különös hangsúlyt fektetett a könnyű kezelhetőségre és a készülék gyors reakcióidejére. A gyors akciófotózást például megkönnyíti az 1 166 000 pixeles elektronikus kereső. És ha a felhasználó nem éri be az automatikus funkciókkal, manuális funkciók egész sora áll rendelkezésre – gyűrűk, választógombok és más vezérlőszervek segítségével állíthatja be például a rekeszt, a záridőt vagy az érzékenységet, de kézi élesítés funkció is rendelkezésére áll.

Könnyű megosztás
Végül pedig a legjobb képeket gyorsan megoszthatja a családtagjaival vagy barátaival. A fényképezőgép Wi-Fi-vel is fel van szerelve, és a QR-kódos párosító funkciónak köszönhetően egyszerűen összepárosítható más eszközökkel. Mobil eszközök segítségével pedig a képek vagy a videofelvételek kihelyezhetők az internetre és a közösségi oldalakra.

További funkciók

 • 7,6 cm képátlós és 1 040 000 képpontos elektronikus kereső
 • Optikai stabilizátor, hibrid módban 5 tengelyen, elektronikus szintező
 • Sorozat 10 kép/mp sebességgel (teljes felbontás újraélesítés nélkül; újraélesítés esetén a max. sebesség 5 kép/mp)
 • Automatikus élesítés arc- és szemfelismerés funkcióval
 • Képfeldolgozás RAW formátumban közvetlenül a fényképezőgépben
 • Automatikus panorámafelvétel-összeillesztés
 • Vezeték nélküli vezérlés mobil eszközről a Panasonic Image App applikáció segítségével