Tamron újdonságok

0

Reggel még csak pletyka volt, mostanra már valóság a Tamron új termékei.

Tamron 90mm f/2,8 Di VC USD Macro

Továbbfejlesztett optikai stabilizátorral készült az új 90mm-es, f/2,8 fényerejű makró objektív, amelynek ultrahang frekvenciás fókuszmeghajtását is finomhangolták. Az áttervezett optikai rendszer LD és XLD alacsony szórású lencsetagokkal bővült, de továbbra is kisfilmes szenzoros géppel is használható, s 1:1 leképezési arányt biztosít. Az új SP dizájnba illeszkedő modell teljesen fém tubusba került, amelyet időjárásálló szigetelésekkel is elláttak.

A 9 lamellás rekesszel ellátott új makró objektív február 25-től lesz kapható, ára 650 amerikai dollár lesz.

Tamron 85mm f/1,8 Di VC USD

Talán egy fokkal érdekesebb a vadonat új portréobjektív, amely eddig nem volt a gyártó kínálatában. A Tamron 85mm f/1,8 Di VC USD a világ első optikai stabilizátoros portréobjektíve, amely ultrahang frekvenciájú fókuszmeghajtással, LD és XLD lencsetagokkal, valamint 3,5 Fé előnyt bizosító optikai stabilizátorral is rendelkezik.

Természetesen ez az objektív is az új SP sorozat része, így fém tubust és időjárásálló szigetelést egyaránt kínál. A full-frame szenzorhoz tervezett objektívet márciusban dobja piacra a gyártó, ára egyelőre nem ismert.

Tamron Tap-in konzol

Az új objektíveken kívül a Tamron egy firmware frissítésre és az új SP objektívek fókusz finomhangolására is alkalmas konzolt is bejelentett, hasonlót a Sigma USB docking eszközéhez. A 24 régióban állítható fókuszt, fókusz limiter módosítást, optikai stabilizátor beállítást (keresőkép stabilizálás vagy a fotózandó kép elsődleges stabilizálása) kínáló termék márciusban kerül piacra, árat egyelőre nem tudunk. Azt viszont igen, hogy csak az új SP objektívekkel lesz kompatibilis, így a tavaly bejelentett SP 45mm F/1.8 Di VC USD, SP 35mm F/1.8 Di VC USD és a mostani két objektívvel, a SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F017) és SP 85mm F/1.8 Di VC USD modellekkel.