Panasonic Lumix G 12-60mm f/3,5-5,6 ASPH POWER O.I.S.

0

Pletykákból már tegnap sejthettük, hogy a Panasonic új standard zoom bejelentésére készül, de akkor még nem álltak rendelkezésre részletes adatok, így az sem volt világos, hogy az objektív időjárásálló kivitelű lesz.
Most viszont már megtörtént a hivatalos bejelentés, így nyilvánvalóvá vált, hogy az objektív legimpozánsabb tulajdonsága az időjárásálló kivitel.

A Lumix G 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. olyan látószöget kínál mFT vázon, mint egy kisfilmes 24-120 mm-es objektívvel szerelt gép. Az átlagos fényerejű, de hatékony optikai stabilizátort tartalmazó objektív 11 lencsetagból épül fel, köztük három aszférikus és egy extra alacsony szórású (Extra-low Dispersion – ED) is megtalálható, amelyek a különböző optikai hibák csökkentését szolgálják. A szép bokeh érdekében hét lekerekített rekeszlamellát alkalmaztak, míg a becsillanások és nem kívánatos szellemképek ellen többrétegű bevonatot hoztak létre a lencsék felületén. Belső élességállítási rendszere a 240 lépés/mp sebességgel kompatibilis léptetőmotort alkalmaz, így az autofókusz gyors, emellett csendes működésű.

Az új alapzoom objektív májustól lesz kapható, ára 500 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

A Panasonic Új LUMIX G VARIO 12-60 mm/F3.5-5.6 POWER O.I.S. – Sokoldalú objektív minden fényképezési környezetben

Az új fejlesztésű objektívkészlet 5-szörös nagyítása, nagy látószöge és időjárásálló képessége optimális teljesítményt kínál

Frankfurt, Németország (2016. február 24.) – A Panasonic új LUMIX G VARIO 12-60 mm-es objektív (35 mm kamera – 24-120 mm-es egyenérték) egy sokoldalú objektív, amely nagy teljesítményt és tartósságot biztosít. A Micro Four Thirds System standard szerint készült, nagy látószögben maximális F3.5, teleobjektívval F5.6 rekesznyílással, valamint a Panasonic POWER O.I.S. (Optical Image Stabiliser – optikai képstabilizátor) technikával.

Számos környezeti feltétel mellett kiválóan működik, tökéletes a váratlan fényképezési lehetőségek kihasználásához. Kompakt méretével a LUMIX G VARIO mindennapi használatra is tökéletes választás, az otthon vagy útközben készített képeknél egyaránt.

Kilenc csoportban 11 elemmel az objektívrendszer három aszférikus objektívet és egy ED (Extra Low Dispersion – extra alacsony szórású) objektívet is tartalmaz a torzítás elkerüléséhez és a kiváló képminőséghez. A többszörös bevonatú objektívelemek minimalizálják a szellemképeket és becsillanást is, növelve a felvételi teljesítményt és maximalizálva az eredményeket ─ akár erős napfényben is.

A rekeszt hét, kerek nyílást formáló lamella nyitja, amelyek szép bokeh hatást eredményeznek a fókuszon kívül eső területeken.

Ahhoz, hogy az autofókusz gyors fényképezés és 4K módban is kiváló legyen, az objektívben belső fókusz hajtórendszer és léptető motor működik, amely másodpercenként akár 240 képkockát (fps – képkocka per másodperc) is képes fókuszba helyezni. Így a LUMIX G gyors fényképezés esetén is egyenletesen és csendesen működik, kiváló pontosságú autofókusz kontraszttal.

A sokoldalú 5-szörös zoom-terjedelem (35 mm-es kamerával egyenértékű) sokféle fényképezési helyzetben használható úti tájképektől bonyolult portrékig. A gép 0,54-szeres nagyítási képességgel rendelkezik a kristálytiszta nagyon közeli (makró) felvételekhez (a teljes kerettel szemben).

A beépített POWER O.I.S hatékonyan kompenzálja a kézremegést, megkönnyítve a fényképezést rosszul megvilágított környezetben. Azobjektív Dual kompatibilis Panasonic LUMIX G kamerára szerelt – például a GX8 – I.S. rendszerrel is működik.

Az új csepp-, és porálló LUMIX G cserélhető objektív az aktív fotósnak készült, aki akár előnytelen időjárási feltételek mellett vagy kihívást jelentő környezetben is szeretne fényképezni. A LUMIX G kamerák erős felépítésének az objektív kifejezetten tartós fémtartója kiválóan megfelel.

A fényes és metálfekete kivitelben is kapható LUMIX G VARIO objektív tökéletesen megfelel a LUMIX G szélesebb kínálatának, a megalkuvást nem ismerő stílushoz.

A segítség kéznél van, hogy megtalálja a legjobb objektívet
Nagy látószögűtől a teleobjektívig a LUMIX G minden körülményhez megfelelő változatot kínál. Ahhoz, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő, tökéletes objektívet, a Panasonic a weboldalán most intuitív objektív-választó eszközt kínál. Csak válassza ki a galériában, hogy milyen típusú fényképet szeretne készíteni és a weboldal máris hasonló, lélegzetelállító eredményeket készítő felszerelést javasol.

Az objektív-kiválasztót a következő weboldalon találja: www.panasonic.com/uk/consumer/cameras-camcorders/lens-selector.html