Frissült a Toshiba Exceria Pro SD kártya családja

0

A Toshiba frissítette Exceria Pro memóriakártyáit és bejelentette új SD és micro SD modelljeit.

Az Exceria Pro N401 SDHC és SDXC memóriakártyák UHS-I csatolófelületűek, olvasási sebességük 95 MB/s, míg az írási sebesség 75 MB/s. A ma már inkább csak közepesen gyors sebességűnek mond kártyák 16, 32, 64 és 128 GB kapacitással érhetők el.

Hasonló sebességre képesek az általános felhasználásra szánt N302 és M302 SD és microSD család tagjai, amelyek szintén UHS-I csatolófelülettel rendelkeznek, olvasási sebességük maximuma 90 MB/s. Ezeknél a modelleknél a gyártó nem adott meg adatot az írási sebességre, de a folyamatos tartós minimum írási sebesség az UHS Class 3 besorolás alapján min. 30 MB/s.

Sokkal nagyobb sebességre képesek az M501 sorozat tagjai, amelyben microSD modelleket találunk. Az UHS-II csatolófelülettel rendelkező modellek 270 MB/s olvasási és 250 MB/s írási sebességre is képesek, folyamatos írási sebességük pedig garantáltan 30 MB/s. A főként komolyabb okostelefonokba, tabletekbe, illetve 4k videófelvételre is képes drónokba ajánlott memóriakártyákat 16, 32 és 64 GB kapacitással lehet megvásárolni.