Sokkal jobb fotóid lehetnek ezzel az egyszerű trükkel!

0

Manapság a mobiltelefonos fotózás ugyanúgy a modern élet része, mint az e-mailek küldése, vagy a GPS alapú navigáció. Mégis sokan vannak, akik úgy készítenek telefonjukkal fotókat, hogy azok minősége sajnos sokszor nagyon elmarad a megkívánttól. Van azonban egy igen egyszerű trükk, aminek köszönhetően határozottan jobb minőségű képet készíthet bárki.

mobil-fotozás
Nem, ez most nem a „cseréljük le a telefont egy minőségi fényképezőgépre” trükk bevezető szövege volt, valóban hasznos módszert szeretnénk megosztani, ami nyilván sokak számára egyértelmű, de a fotózás fizikai részének ismeretével kevésbé rendelkezőknek akár még új is lehet! Mint tudjuk, a mobiltelefonok apró kamerája előtt apró lencsékből álló optika található, amelynek előlapját többnyire a mobiltelefon hátlapjával egy síkba, vagy közel egy síkba helyezik. Kamera pozíciótól függetlenül óhatatlanul előfordulhat és elő is fordul, hogy ujjunkkal véletlenül hozzáérünk a kamera előtti védő üveghez, azon ujjlenyomatot hagyva. Naponta ez akár többször is megtörténhet, így jelentős szennyeződést, zsírréteget hozva létre a kamera előtt. Sajnos ma már kevés olyan telefon van, amelyik elcsúsztatható védelmet kínál a kamerája előtt, ennek oka a kötelező vékonyítás. Ma már egy 1 cm vastag telefont senki sem használna szívesen. Sony-Ericsson-C510 A zsíros, piszkos, koszos kamerával viszont nem lehet szép kontrasztú fotókat készíteni!
dirtylens
Így tehát fotózás előtt mindig töröljük le pólónkkal, vagy (lehetőleg nem műszálas) ruhánkkal a lencse előtti védőüveget! Ennek köszönhetően jelentősen javul a kontraszt és a kép részletgazdagsága sem romlik a zsírréteg képlágyító hatása miatt.
cleanlens
Pofon egyszerű módszer, mégis úgy tapasztaljuk, hogy sokan nem élnek ezzel az alapvető lehetőséggel. Oszd meg, hogy ismerőseid is még szebb képeket készíthessenek telefonjaikkal!