Nagyot csúsznak a Nikon 21 Mpixeles ultrazoomjai

0

Nikon Coolpix B700

2016. április 15-én a Japán Kumamoto várost Richter-skála szerinti 7,1-es földrengések rázták meg, amelynek hatására a közelben működő Sony szenzorgyárat le kellett állítani. Bár konkrét kár nem érte sem az épületeket, sem a gyártósort, a vizsgálatok ideje alatt nem folytatódhatott a termelés, amely jelentős kiesést eredményezett. Mivel a Sony jópár fényképezőgép gyártó szenzor beszállítója, így a földrengés közvetett hatása az is, hogy egyes gyártók már bejelentett modelljei később kerülnek piacra, illetve a még be nem jelentett termékeknél is csúsztathatják a bejelentést.

A Nikon február végén több kompakt ultrazoom fényképezőgépet is bejelentett, ezek közül a Nikon Coolpix A900 és Coolpix B700 modellek azok, amelyek 1/2,3″ típusú, 21 Mpixeles Sony CMOS szenzort alkalmaznak. A Sony termeléskiesésének következtében ezek a gépek jelentős csúszással kerülnek csak a boltokba, a Nikon első tájékoztatása szerint júliusban kerültek volna forgalomba, de a friss sajtóközlemény szerint a gépek csak októbertől lesznek megvásárolhatók.

A szintén februárban bejelentett, de 16 Mpixeles szenzorral szerelt Nikon Coolpix B500-at nem érinti a jelentős csúszás, ez a modell egyébként már június eleje óta megvásárolható.