Nikon D3400

0

A Nikon frissítette DSLR termékpalettáját és bejelentette a belépőszintű D3400 modellt.
Az új fényképezőgép főbb képességeiben az elődöt idézi, de új szenzor került az új vázba. Az effektív felbontásában azonos, de teljes pixelszámában a korábbitól különböző, 24,72 millió teljes pixelszámú szenzor DX formátumú, azaz a gépre csatlakoztatott objektívek kisfilmesnek megfelelő látószögének kiszámításához a gyújtótávolságot 1,5-tel kell felszoroznunk. Újdonság továbbá a SnapBridge támogatása, amely kis teljesítmény igényű Bluetooth LE segítségével teszi lehetővé a vezeték nélküli adatátvitelt (mivel azonban Wi-Fi nem került a gépbe, így az okostelefonról vezérlés, a képek teljes méretű áttöltése, valamint a videók továbbítása nem érhető el!).

Nikon_D3400_frontright
A Nikon D3400 örökölte a korábbi modell fókuszrendszerét, így 11 pontos autofókuszt használhatunk. Maradt az ISO100-25600 érzékenység, a FullHD videófelvétel, az 5 kép/mp sebességű sorozat, a 3″-os LCD és a beépített vaku, amely képes a Nikon kreatív megvilágítási rendszerével együttműködni.

A fényképezőgép szeptember közepétől lesz kapható fekete és vörös színben. A váz ára 500 euró lesz, a D3400+AF-P DX 18-55 mm 1:3,5-5,6G VR objektívből álló kit 630 euróért, míg a D3400+AF-S DX 18-105 mm 1:3,5-5,6G ED VR objektí 770 euróért lesz megvásárolható.

A Nikon D3400 főbb tulajdonságai:

  • 24,2 megapixel effektív felbontású APS-C (DX) CMOS érzékelő
  • EXPEED 4 feldolgozó processzor
  • ISO100-25600 érzékenység 1 Fé lépésekben
  • 11-pontos AF rendszer
  • Guide mód
  • SnapBridge vezeték nélküli kommunikáció képek megosztásához
  • 5 kép/mp sorozat
  • Full HD videó, 60p sebességgel
  • 13 képeffektus

Sajtóközlemény:

Készítsen kiváló minőségű, azonnal megosztható fényképeket a Nikon vadonatúj D3400 D-SLR modelljével!

Amsterdam, Hollandia, 2016. augusztus 17.: A Nikon bemutatta a DX formátumú D3400 digitális tükörreflexes fényképezőgépet, amellyel minden eddiginél könnyebben lehet kiváló minőségű, azonnal megosztható fényképeket készíteni. A D3400 a Nikon első belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépe, amely SnapBridge1 funkcióval rendelkezik, kiváló megoldást kínálva ezáltal mindenkinek, aki az egyszerű kattintgatáson túl is szeretné megismerni a fényképezés művészetét, és szeretné a munkáit menet közben megosztani másokkal.

A Nikon SnapBridge funkciója alacsony energiafelhasználású Bluetooth® (BLE) technológiával2 működik, melynek segítségével a fényképezőgép állandó, alacsony fogyasztású kapcsolatot tart fenn egy okostelefonnal vagy táblagéppel. A D3400 felhasználói bárhonnan automatikusan szinkronizálhatják az épp elkészített fényképeket. Minden fénykép azonnal, külön beavatkozás nélkül a fényképezőgéppel összekapcsolt intelligens készülékre kerül, megosztásra készen. És ezek nem akármilyen fényképek lesznek! A fényképezőgép nagyméretű, 24,2 megapixeles, DX formátumú érzékelőjének, erőteljes EXPEED 4 processzorának és NIKKOR objektívjének köszönhetően páratlanul részletgazdag fényképek készülnek. Az alacsony megvilágítás mellett is lenyűgözően éles fotók és egyenletesen elmosódott hátterű portrék utolérhetetlen kreatív szabadságot biztosítanak. A fényképek mellett a Nikon híres D-videó alkalmazása mozifilm-hangulatú felvételek rögzítését is lehetővé teszi. A gyors NIKKOR objektív segítségével a kezdő videósok is kiváló felvételeket készíthetnek természetes fénnyel, miközben a téma csodálatosan kiemelkedik az elmosott háttér előtt.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „A D3400 izgalmasan egészíti ki a Nikon sikeres D3000 sorozatát. A modell bizonyított csúcstechnológiát örökölt a Nikon magasabb rendű digitális tükörreflexes fényképezőgépeitől, ugyanakkor megőrizte a belépő szintű fényképezőgépekre közismerten jellemző egyszerű használhatóságot. Emellett a SnapBridge által lehetővé tett állandó csatlakozásnak köszönhetően a felhasználók ízelítőt kaphatnak az „igazi” fényképészetből, miközben kiaknázhatják az okostelefonokra jellemző csatlakoztathatóságot is.”

További fő tulajdonságok
A kisméretű digitális tükörreflexes fényképezőgép jól bírja: az energiatakarékos kialakításnak és a nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően egyetlen töltéssel akár 1200 felvétel3 elkészítését is lehetővé teszi.
Kiváló teljesítmény gyenge megvilágítású helyzetekben: az ISO 100–25 600 egy lépéssel meghaladja a D3300 modell által kínált maximális ISO-beállítást.
Útmutató mód: a digitális tükörreflexes fotózás kezdői számára az Útmutató mód segítséget nyújt a fényképezőgép beállításához a lehető legszebb fényképek és videók készítése érdekében.
A Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgép előnye a kiemelkedő sebesség, pontosság és kezelhetőség, melyet a borotvaéles automatikus élességállítási rendszernek és a nagy fényerejű optikai keresőnek köszönhet.
D-videó: sima, részletgazdag teljes HD-videókat készíthet akár 50p/60p képkockasebességgel.
Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek teljes választékával és az egyszerűen használható Nikon vakukkal.
Készletek: a D3400 fényképezőgépváz változatos összeállításban, egy vagy két NIKKOR objektívvel vásárolható meg. A sokoldalú általános zoom minden hétköznapi igényt kielégít, míg az AF-P DX NIKKOR 70–300mm f/4.5–6.3G ED VR objektívet távolabbi célpontokhoz javasoljuk. Az AF-P NIKKOR objektívet tartalmazó készletek kiváló megoldást kínálnak a videofelvételeket készítőknek, mivel ezek az objektívek gyorsan és csendesen fókuszálnak, sima felvételkészítést téve lehetővé gyakorlatilag hangtalanul.


1 Mivel a D3400 nem támogatja a Wi-Fi-t, a következő SnapBridge funkciók nem állnak rendelkezésre: távoli felvételek készítése okoseszközzel, állóképek átvitele eredeti méretben, videoátvitel.
2 A Bluetooth® szóvédjegy és emblémák a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei; a Nikon Corporation engedély alapján használja őket.
3 Egyképes kioldási módban, a CIPA szabványok alapján, amikor a Bluetooth® nincs használatban.