Sony FE 50mm f/2,8 Macro

0

Új makróobjektív jelent meg a Sony full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeihez.
Sony_FE_50mm_f2.8_Macro_frontright
A kis méretű és mindössze gramm tömegű, 50 mm-es gyújtótávolságú objektív 16 cm-es minimum tárgytávolságánál 1:1 leképezési arányt kínál. A leképezési arány egyébként a beállított tárgytávolság alapján az objektív felső részén olvasható le.
Az egy aszférikus és egy extra alacsony szórású lencsetagot is tartalmazó új makróobjektív kiváló képminőséget kínál, az időjárásálló szigetelésének köszönhetően pedig mostoha körülmények között is aggodalmak nélkül fotózhatunk vele.

A Sony FE 50mm f/2,8 Macro régiótól függően szeptember-októbertől lesz kapható, ára 600 euró lesz.


Sajtóközlemény:

A Sony bemutatta az új 50mm F2.8 full frame makró objektívet
Egy pehelykönnyű és kompakt 50mm-es prímobjektív, 1:1 makró képességgel

A Sony bemutatta az ɑ E-bajonettes fényképezőgépekhez készült FE 50mm F2.8 makró objektívét (SEL50M28 modell).

Ez a sokoldalú 50mm-es makró objektív tökéletes a mindennapi fotózáshoz, F2.8 maximum fényerővel, kiemelkedő képminőségre és bokeh képek készítésére képes, míg az 1:1 arányú makróval tűéles közeli fotók készülnek. Ráadásul számos beállítási lehetőség is rendelkezésünkre áll úgy, mint a fókusz üzemmód kapcsoló, a fókusztávolság szabályozó és a fókuszmegtartó funkció is, amelyekkel minden fotósnak különleges élményben lesz része.

Tökéletes tájképek, portrék és makró fotók készítéséhez, a 0,16m minimum fókusztávolságának és széles látószögű lencséjének köszönhetően pedig még több részlet rögzítésére alkalmas, mint a hosszabb fokális távolságú makró objektívek. A mindössze 236 grammos, pehelysúlyú eszközt bárhová magunkkal vihetjük, por- és nedvességálló kialakítása miatt pedig bármilyen időjárás esetén használhatjuk.

Az új FE50mm F2.8 makró objektív ED (extra alacsony szórású) lencsetaggal rendelkezik, ami jelentősen csökkenti a tengelyirányú kromatikus aberrációt közeli fókusznál, így mindig éles, kiváló minőségű képeket készíthetünk. A kör alakú rekeszkialakítás lehetővé teszi, hogy lenyűgöző bokeh hatást érjünk el, az objektív mechanikai és optikai kialakításának köszönhetően pedig csökken a becsillanás és a szellemkép képződése lencsevédő ernyő használata nélkül.
A SEL50M28 októbertől lesz elérhető Európában.