Zeiss Milvusok f/2,8 és jobb fényerővel: 15mm, 18mm és 135mm

0

A Zeiss három új manuális élességállítású objektívet jelentett be DSLR fényképezőgépekhez, a Zeiss Milvus 15mm f/2,8, a Zeiss Milvus 18mm f/2,8 és a fókuszgyűrűt modelleket, amelyek októbertől lesznek kaphatók.
zeiss_milvus_15mm_f2-8_side
A Zeiss Milvus 15mm f/2,8 ultranagy látószögű objektív 110 fokos látószöget kínál, közelpontja 25 cm (munkatávolság 9 cm), így legjobb leképezési aránya 1:9. Élességállító gyűrűjét a teljes tartomány bejárásához 119 fokkal kell elforgatni, így precíz beállítást tesz lehetővé.
A Zeiss Milvus 15mm f/2,8 objektív ára várhatóan 849.990 Ft lesz.
zeiss_milvus_18mm_f2-8_side
Szintén nagy, de az előzőnél enyhébb, 99,9 fokos látószöget kínál a Zeiss Milvus 18mm f/2,8, amely 25 cm-es közelponttal (12 cm-es munkatávolsággal) és 1:7,4 leképezési aránnyal rendelkezik. A teljes fókusztartomány bejárásához itt 145,5 foknyi elfordítás szükséges a fókuszgyűrűn.
A Zeiss Milvus 18mm f/2,8 ára előre láthatóan 719.900 Ft lesz.
zeiss_milvus_135mm_f2-8_side
Remek mélységélesség és szép bokeh érhető majd el a Zeiss Milvus 135mm f/2 portréobjektívvel. A 18,7 fokos látószög mellé 80 cm-es közelpont társul, így viszonylag közeli képeket is készíthetünk (munkatávolság 62 cm, leképezési arány 1:4). A kis mélységélesség miatt igen pontos élességállításra van szükség, ezért ennél az objektívnél a 80 cm és végtelen közötti fókuszhoz a fókuszgyűrűt 268 fokkal kell elforgatnunk.
A Zeiss Milvus 135mm f/2 várhatóan 689.900 Ft-ért lehet majd megvásárolni.

Sajtóközlemény:

Három új objektív a Zeiss Milvus családban

A digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez gyártott manuális élességállítású objektív család már 15, 18 és 135 mm-es gyújtótávolságban is elérhető.

2016.09.08 Oberkochen, Németország

A két ultra nagy látószögű Zeiss Milvus 2.8/15, a Zeiss Milvus 2.8/18 és a Zeiss Milvus 2/135 mm-es teleobjektívvel a Milvus család kilenctagúra bővült. „A tökéletes képminőség és a széles objektívválaszték, ami már 15 és 135 mm között elérhető, teszi a Zeiss Milvus objektívcsaládot a jövőre nézve felbecsülhetetlen fejlesztéssé,” nyilatkozta Christophe Casenave, a Zeiss fényképezőgép objektívjeinek termékmenedzsere. A három új objektív októbertől lesz elérhető.

Professzionális DSLR kamerákhoz
„A Zeiss Milvus objektívek fejlesztésének középpontjában a mai csúcsteljesítményű digitális fényképezőgépeinek képalkotási teljesítménye áll, még szélsőséges fényviszonyok között is” mondta Casenave. A három új objektívet harmonikus háttérelmosódás és magas fokú tükröződésmentesség jellemzi, a Zeiss T* bevonatának köszönhetően. A lencsék bevonatának további fejlesztésének köszönhetően kevesebb leképezési hiba, szellemkép, tükröződés, árnyékolás látható még szélsőséges megvilágítási viszonyok között is. Mindegyik Zeiss Milvus objektív tartalmaz egy ún. lebegő lencsetagot is, ami a különböző tárgytávolságoknál keletkező leképezési hibákat küszöböli ki.

Zeiss Milvus a videózáshoz
Az új Zeiss Milvus objektívekkel lehetővé válik kiváló minőségű mozgóképek rögzítése moziszerű képhatással. „A kiemelkedően magas kontrasztú képalkotás a legmodernebb video képfelbontás követelményeit is túlszárnyalja, legyen az 6K, vagy még magasabb felbontás”, mondta Casenave. Minden Zeiss Milvus objektív rendelkezik egy nagy átmérőjű élességállító gyűrűvel, ami precíz fókuszálást tesz lehetővé, a kényelmes gumigyűrű stabil tartást biztosít élességállítás közben. A „De-Click” funkció a ZF.2 bajonettel rendelkező objektíveknél lehetővé teszi a lágy és a fokozatmentes rekeszállítást, ami a professzionális munka feltétele változó fényviszonyok között. A Zeiss Milvus objektívek fém tubusa biztosítja a hosszú távú, megbízható használatot. Ráadásul az objektívek por és fröccsenő víz elleni védelemmel is el vannak látva. A robusztus, fém napellenző is minden Zeiss Milvus objektív tartozéka.

Az új gyújtótávolságú objektívek kompatibilisek a Zeiss Lens Gear kiegészítőkkel, ami a filmkészítők számára hozzáadott értéket képvisel. A Zeiss Lens Gear tartozékok csúcs minőségű műanyagból készültek, edzett felületkezeléssel, melyek az élességállító gyűrűre csatlakoztatva használhatók.

Az új Zeiss Milvus objektívek összefoglalása:
Zeiss Milvus 2.8/15:

Az új extra nagy látószögű objektív 110 fokos látószöggel minden fotósnak biztosítja az extrém perspektíva alkalmazásának lehetőségét. Az objektív képminősége kiemelkedő, még nyitott blendénél is, a színhibák korrekciójának köszönhetően. Kromatikus aberráció és a torzítás minimális a Zeiss Distagon objektívek lencseszerkezetének köszönhetően, melyek 15 elemből, 12 csoportban helyezkednek el, melyekből kettő aszférikus, egy különleges lencsetag a nem kívánt szóródások elkerülésére, illetve egy lebegő elem. A levehető napellenző és a 95mm-es szűrőmenet ideális eszközzé teszi az objektívet lapszűrők használatára.

Zeiss Milvus 2.8/18:
Kompakt, ultra nagy látószögű objektív 14 elemből 12 csoportban, két aszférikus lencsetaggal. A Zeiss Milvus 2,8/18 belső élességállítású, közelpontja 0.25m. 99,9 fokos látószögével ideális objektív tájkép és épületfotózáshoz, lehetővé válik a kreatív fényképezés szokatlan perspektívából is. A szűrőmenet 77mm-es. A Zeiss Milvus 2.8/18 objektívet kiváló képminőség és torzítás korrekció jellemzi.

Zeiss Milvus 2/135:
A fényerős objektív, színhiba korrekciója kiváló. A nagy rekesznek és kellemes háttér elmosódottságnak köszönhetően az objektív ideális portré fényképezéshez. A látószög 18,7 fokos, élességállítás már 0.80m-től, ami az objektívet még sokoldalúbbá teszi. Az objektív 11 lencsetagból áll 8 csoportban, szűrőátmérője 77mm, mint a Zeiss Milvus 2.8/18 esetében.

Árak és elérhetőségek:
Az objektívek szállítása 2016. októberben kezdődik világszerte. A napellenző tartozéka minden objektívnek. Ambiciózus filmesek és fotósok szettben is megvásárolhatják az objektíveket, akár 6 Zeiss Milvus objektíves kiszerelésben is elérhető. Három-négy objektív vásárlása esetén 8% a kedvezmény, Több, mint 5 objektív vásárlása esetén 10% kedvezmény is elérhető.

A modellek várhatóan az alábbi fogyasztói áron kerülnek az üzletekbe:
Zeiss Milvus 2.8/15: 849.900 Ft
Zeiss Milvus 2.8/18: 719.900 Ft
Zeiss Milvus 2/135: 689.900 Ft