Sigma 135mm f/1,8 DG HSM (Art)

0

A Sigma bejelentette új portréobjektívét, a 135mm f/1,8 DG HSM modellt, amely a 2012-ben útjára indított Art széria hatodik fix gyújtótávolságú tagja.

A középtele tartományba eső gyújtótávolsággal és kiváló, f/1,8 fényerővel rendelkező időjárásálló objektív lencsetagjait úgy alakították ki, hogy az axiális (longitudinális) színi hiba a lehető legkisebb legyen, így a drámaian kis mélységélességű fotókon a szép bokeh is színhiba mentes lesz. A fényerő mellett az objektív felbontása is remek, hiszen akár 50 Mpixeles full-frame szenzort is képes maximális részletességgel ellátni.

A lebegő lencserendszerű élességállításnak köszönhetően akár közelre, akár távolra állítva az élességet, a rajzolat hasonlóan remek marad. Az élességállítás ultrahang frekvencián működő HSM (Hyper-sonic Motor) rendszerű, így a fókuszálás nem csak gyors és csendes, de bármikor finomhangolható a fókusz a fókuszgyűrű elfordításával (Full Time Manual fókusz). Az objektívet fókusz-tartomány kapcsolóval is ellátták, így távolabbi képek készítésekor a fókuszálás gyorsabb lehet, mivel kisebb utat kell bejárjon az objektív.

Az objektív 13 lencsetagja közül két szuper alacsony szórású (SLD – Super Low Dispersion) és két F típusú alacsony szórású (FLD – „F” Low Dispersion), amelyek a kromatikus aberráció minimalizálását szolgálják.

Az objektív Canon EF, Nikon F és Sigma S bajonettel lesz megvásárolható.

Sigma 135mm f/1.8 DG HSM (Art)
Gyújtótávolság 135 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 18,2°
Legszűkebb blende F16
Felépítés 13 lencsetag 10 csoportban
Fókusz rendszer HSM
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 87,5 cm
Legnagyobb nagyítás 1:5
Szűrőmenet 82 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
91,4 mm × 114,9 mm
Tömeg 1130 gramm
Gyári kiegészítő napellenző