Csúcsra járatott Sony SDXC memóriakártyák

0
Hirdetés

A Sony frissítette SDXC memóriakártyáinak termékpalettáját és bejelentette az új G szériát.

Az új sorozatba a leggyorsabb kártyáit sorolta a japán gyártó, az UHS-II busszal rendelkező tárolók 32, 64 és 128 GB kapacitással érhetők el. Az átviteli sebesség az UHS-II által nyújtott sávszélességet gyakorlatilag teljes mértékben kihasználja, az írási sebesség 299 MB/s, az olvasási sebesség 300 MB/s. Az UHS-II szabány egyébként elméletileg 312 MB/s átviteli sebességre képes, de az átvitel során hibajavító kódokat is továbbítanak, így a gyakorlatban elérhető maximum ennél kicsivel alacsonyabb, kb. 300 MB/s körüli lehet.

A Sony egyébként nem az első, akik ilyen sebességű kártyákat kínálnak, hiszen a SanDisk és a Lexar is már 2014-ben rendelkezett hasonló olvasási sebességű memóriakártyákkal. Az ördög azonban a részletekben rejlik, a Sony kártyái ugyanis nem csak olvasáskor, de íráskor is nagyon közel járnak a 300 MB/s-hoz (a SanDisk és a Lexar modelljei 250, illetve 260 MB/s írási sebességűek).

A csúcs írási sebességű Sony SF-G memóriakártyák márciustól lesznek kaphatók, áruk várhatóan 130, 220 illetve 400 dollár körül alakul majd.