Állítható színhőmérsékletű Metz videólámpák

0

A Metz bejelentette új, mecalight L1000 BC, illetve mecalight L1000 BC X LED-es videólámpáit.

A kétféle színhőmérsékletű, 2800 és 5700 Kelvines LED-ekből felépített fényforrások állítható színhőmérsékletet és széles tartományban módosítható fényerőt kínálnak. Az 1 méterről maximum 1000 Lux fényerőt 64 darab SMD LED biztosítja, amelyek színvisszaadási indexe (CRI) 93.
Az állandófényű lámpát a hátsó kezelőszervekkel, vagy akár okostelefonos alkalmazással is vezérelhetjük, utóbbi Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a fényforrás elektronikájával.

Az energiaellátást 6 darab ceruza akkumulátor, vagy opcionálisan Sony NPF formátumú lítium-ion akku szolgáltatja, de micro USB bemeneten keresztül bármilyen USB-s áramforrás is felhasználható.
A felrögzítéshez három darab szabványos 1/4″ típusú állványmenetet alakítottak ki a lámpákon, ezekbe a mellékelt kis méretű gömbfej csavarható, amely könnyed elforgatást kínál, valamint lehetővé teszi, hogy a LED panelt a fényképezőgép vakupapucsába csúsztassuk. A fényforrás tetején vak vakupapucsot alakítottak ki, amelybe mikrofont illeszthetünk.

A Metz mecalight L1000 BC ára 250 euró lesz, míg a cseppálló Metz mecalight L1000 BC X modellért 300 eurót kell majd fizetnünk.