Fotófeldolgozásra is remek jók lesznek az AMD új Ryzen processzorai

0

A számítógép hardverek terén is naprakész érdeklődők már biztosan kívülről fújják, hogy az AMD Ryzen processzora végre felkavarja az Intel által eddig nyugalomban tartott állóvizet. Az utóbbi időkben sajnos sem az Intel, sem az AMD nem tudott komolyabb mérföldkövet felmutatni, csupán a ráncfelvarrások és a technológia frissítése zajlott, de jelentős előrelépés nem volt a processzorok teljesítményében.

Az AMD azonban nemrégiben bemutatta új processzorait, a három kategóriában készülő Ryzen CPU-kat, amelyek 4, 6 és 8 magos kivitelben is elérhetők lesznek. A Ryzen 3, Ryzen 5 és Ryzen 7 processzorok közül természetesen az utóbbiak az érdekesebbek, amellyel már készült is néhány szintetikus teszt. A szintetikus tesztekről persze tudjuk, hogy néha köszönőviszonyban sincs a valós teljesítménnyel.

Az alábbi videóban azonban valós tesztnek vetik alá és párba állítják egy új Mac Pro-val. Durva különbség adódott:

Tény, hogy a Ryzen 7 sem lesz olcsó, bőven 100e Ft feletti árra kell számítani a processzor terén, de a komolyabb Intel Core i7 processzorok is ebben az ársávban mozognak, sőt, a felső kategóriások még jóval efelett.

Summa summarum ígéretes az új AMD proci és ha éppen számítógép frissítés előtt állunk, érdemes kivárni még pár hónapot, hogy kiforrott BIOS-szal rendelkező alaplapok és bőséges tesztek alapján ki tudjuk választani a számunkra ideális asztali gépet. Aki pedig notebookban gondolkozik, nos, neki egy kicsit türelmesebbnek kell lennie, a Ryzen-es notebookok egy kicsit később érkeznek.