Nyerő a Canon?

0

Összesen kicsivel több, mint 44 millió feltöltött fotó EXIF adatainak vizsgálatát követően tette közzé a Depositphotos stockfotós oldal azt az infografikáját, amelyből érdekes adatok olvashatók ki.

Többek között az, hogy a hozzájuk feltöltött fotók ötöde Oroszországból, további 15%-a Ukrajnából érkezett, vagyis a további adatok is elsősorban erről a régióról mesélnek.

A feltöltött stockfotók több, mint 35%-a Canon fényképezőgéppel készült, második helyen a Nikon áll 18%-kal.
Ezen belül is a legsűrűbben használt gép a Canon EOS 5D Mark II, ami jól mutatja a régió fotósainak pénzügyi helyzetét. Másodi,k helyen a Canon EOS 5D Mark III, majd harmadik helyen a Canon EOS 6D ála Nikon D800 és D700 csak a 4. és 6. helyre fért be.
Az is érdekes, hogy milyen rekeszt és gyújtótávolságot alkalmaztak a fotósok. Előbbinél főképp F8 és F11 a legnépszerűbb, vagyis a nagy mélységélességű képek vannak túlsúlyban, 2. helyen pedig az f/5,6 áll. Gyújtótávolság tekintetében a 100 mm és az 50 mm a legsűrűbben alkalmazott.

Hangsúlyozzuk, hogy mindez a Depositphotos 44 millió képe alapján készült és csak az ő felhasználóik szokásait, illetve géphasználatát mutatja, de nem reprezentatív a világ teljes géphasználatára.