Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2,8-4 ASPH

0

A tegnapi pletykák igaznak bizonyultak, így a mai bejelentések során a Panasonic a mFT rendszerhez készült Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2,8-4 ASPH nagylátószögű zoomobjektívről is lerántotta a leplet.

Az új objektív a tavalyi Photokinán beharangozott 2,8-4 fényerő tartományú zoomobjektívek sorát bővíti, amelynek első tagja a 12-60mm-es zoom volt, következő tagja pedig egy 50-200mm-es telezoom lesz a roadmap szerint.

A kisfilmes rendszerben 16-36 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú objektív nem kevesebb, mint 15 lencsetagból épül fel, köztük egy extra alacsony szórású aszférikus (ED), két extra alacsony szórású, három aszférikus és egy ultranagy törési mutatójú (UHR) tag is megtalálható, így a képminőségre várhatóan nem igen lehet majd panasz. Az időjárásálló burkolatba épített objektív 67 mm-es szűrőket fogad.

A léptetőmotoros, belső élességállítású fókuszrendszer természetesen kompatibilis az újabb vázak 240 fps sebességű fókuszmeghajtásával, így pillanatok alatt beállhat az élesség.

A Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2,8-4 ASPH májustól lesz kapható, ára 1100 amerikai dollár lesz.


Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatta legújabb, kimagasló képminőséget biztosító nagylátószögű zoom objektívjét

A könnyen hordozható LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-E08018) a 16 mm-es ultranagy látószögtől a 36 mm-ig terjedő tartományt fedi le

Wiesbaden, 2017. április 19. – Szerdán a Panasonic bemutatta új, nagylátószögű zoommal rendelkező, digitális, cserélhető objektívét, a LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH modellt (35 mm-es egyenérték: 16-36 mm). Ez a LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat második darabja.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat gyújtótávolsága az ultraszéles látószögtől a szuper telefotóig terjed. Ezzel kivételes képminőséget és kimagasló teljesítményt nyújt mind fotók, mind videók készítésekor, miközben a kamera mérete kompakt maradt. Valamennyi objektívet Panasonic Nano Surface Coating védőréteg-technológiával látták el, amelynek célja, hogy minimálisra csökkentse a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektívek robusztus, por- és fröccsálló kialakítással rendelkeznek, sőt, még fagyállóak is -10°C-ig. Így még zord körülmények között is megfelelnek a profi felhasználók igényeinek. A sorozat másik előnye, hogy objektívjeivel kiváló minőségű videókat lehet rögzíteni.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. az ultraszéles 16 mm-től a sokoldalú 36 mm-ig terjedő tartományt fedi le (35mm-es egyenérték). Ez jól használható a mindennapi fotóhelyzetek széles skáláján, a dinamikus tájképektől a pillanatfelvételekig. Kihasználva a nagysebességű F2.8-4.0 teljesítményének előnyeit, az objektívvel a csillagos égbolt és éjszakai jelenetek is fényképezhetők. Az ND vagy PL szűrő (67mm) kiegészítőkkel rugalmasabbá válik az objektív használata, a szűrők a fotósok és videósok kreatív és hasznos eszközeivé válhatnak.

Az objektív 15 elemet tartalmaz tíz csoportban, többek között egy aszférikus ED (extra-alacsony szórású) lencsét, három aszférikus lencsét, két ED lencsét és egy UHR (ultra magas törésmutatójú) lencsét. Ezen lencsék használatával hatékonyan kiküszöbölhető a szférikus torzulás és a kromatikus aberráció, ezáltal magas felbontás és éles kontraszt érhető el a kép közepén és sarkán egyaránt, ami lenyűgöző képminőséget eredményez.

A maximum 240 fps-es érzékelő meghajtóval teljes mértékben kiaknázható a kamera nagy sebességű és nagy pontosságú Contrast AF funkciója. Segít a remegés csökkentésében is, ezáltal egyenletes, éles videók készíthetők. Fontos megemlíteni, hogy az új objektív kiemelkedően teljesít videófelvételeknél. A belső fókuszmeghajtó rendszer által biztosított csendes működés mellett a rekeszállítás micro-step meghajtója segítségével a fényképezőgép zökkenőmentesen alkalmazkodik a fényváltozáshoz zoomolás vagy svenkelés közben. Az optikai kialakítás kivételes baricentrikus stabilitást szavatol, ezzel zoomolás során minimalizálja a képeltolódást. Az AF követés teljesítménye is javult zoomoláskor, a fókuszbeállítás céljából történő nagy sebességű képkockaelemzésnek köszönhetően.

Fényes fémes fekete színükkel a LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat modelljei stílusosan illeszkednek a LUMIX G digitális tükörnélküli (DSLM) kamerákhoz. A sorozat további tagjaként várható egy 50-200mm (100-400mm, 35 mm egyenérték) zoom teleobjektív megjelenése.