Sony FE 100-400mm f/4,5-5,6 GM OSS

0

A Sony az új full-frame szenzoros MILC-e mellett egy új objektívet is bejelentett, a full-frame szenzoros MILC-ekkel (is) használható FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS modellt.

A prémium kategóriás, G Master objektív dupla lineáris és Direct Drive Super Sonic Wave fókuszmotorok kombinációjával állítja be az élességet, a kiváló képminőségért pedig a 22 lencsetag közül egy szuper extra alacsony szórású (Super ED) és két extra alacsony szórású tulajdonságú.

Az optikailag stabilizált, belső élességállítású, időjárásálló kivitelű telezoom júliustól lesz elérhető, ára 2500 amerikai dollár lesz.

Az objektív specifikációja a hír alatti linkről érhető el.

Sajtóközlemény:


2017. április 27.

A Sony az új FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSS zoomobjektívvel bővíti a G Master™ sorozatot

Az új FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS szuper telezoom objektívet kiváló élesség, gyors AF, kompakt kivitel és további újdonságok jellemzik

A Sony bemutatta eddigi legnagyobb gyújtótávolságú E-bajonettes objektívjét, az FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS szuper-telezoom objektívet, az SEL100400GM-et.

A pehelykönnyű, új full-frame objektív a Sony G Master™ sorozatba tartozik, amelyet a csúcsminőségű élesség és felbontás mellett az ultra gyors, precíz élesség állítás, széleskörű professzionális funkciók és testreszabhatóság jellemez. Ez egy kivételesen nagy teljesítményű objektív, amely azoknak készült, akik a sport- és természetfotózás iránt elkötelezettek.

Kompromisszumok nélküli G Master design és teljesítmény
Egy szuper-telezoom, amely megfelel a Sony népszerű G Master™ széria szigorú követelményeinek, az új FE 100-400mm GM modell kiemelkedő, élességet biztosít a lencse minden egyes zoom- és fókusztartományában gyönyörű bokeh és háttérelmosás mellett, garantálva a legszebb részleteket minden egyes témában és helyzetben.

A komplex kialakítás 22 lencsetagot tartalmaz 16 különböző csoportba rendezve, köztük egy Super ED (szuper extra alacsony szórású) és két ED (extra alacsony szórású) üveg elemet, amelyek mindegyike együtt dolgozik a kromatikus aberráció minimalizálása és a végső felbontás kiváló minőségének biztosítása érdekében. A lencséket a Sony Nano AR bevonatával látták el, amely különösen hasznos sport- és természetfotózáskor, mivel csökkenti a nemkívánatos becsillanásokat.

Pontos, gyors AF teljesítmény
A gyors mozgáskövetés érdekében az új FE 100-400 mm GM szuper teleobjektív dupla lineáris és Direct Drive SSM fókuszmotorok kombinációjával rendelkezik, amelyek biztosítják a precíz és csendes működést.

A dupla motoros rendszer lehetővé teszi a gyors élességváltást a hirtelen mozgások megörökítésénél, amely jellemzi mind a sport-, mind a természetfotózást, míg a nagy pontosságú pozícionáló vezérlés és az újonnan optimalizált AF algoritmus biztosítja, hogy a témát gyorsan megtaláljuk és ráfókuszáljunk. Ez garantálja, hogy a kamera, például az új α9 maximális AF teljesítménye megvalósuljon.

Pehelykönnyű kivitel, széleskörű testreszabhatóság
A könnyebb, kisebb és egyszerűen hordozható teleobjektívekre vágyó felhasználók széles körű igényeinek kielégítése érdekében az új FE 100-400mm GM csupán 1395 gramm súlyú, amely így kategóriájának egyik legkönnyebb tagja, és ideális a Sony kompakt fényképezőgépeinek széles skálájához.

Az új objektíven az élesség és a zoomgyűrű mellett helyet kapott egy tárcsa, amellyel a zoomgyűrű könnyebb vagy nagyobb erővel történő mozgását állíthatjuk. Használata továbbá megakadályozza a zoomgyűrű véletlenszerű eltekeződését, valamint engedi a zoom gyors, könnyű mozgását. Emellett találunk rajta egy fókuszmegtartó gombot is, amely különféle funkciókhoz rendelhető, beleértve a fókuszmód kiválasztását, a fókusz terület kiválasztását vagy a népszerű Eye AF lock funkciót.

1 Nem garantálható 100 százalékosan, hogy por- és nedvességálló
A teleobjektív por- és cseppálló1 , az első lencsén fluor-bevonat található, amely megkönnyíti a különböző szennyeződések eltávolítását. Egy cserélhető állványcsatlakozó is van rajta.

Professzionális működés és megbízhatóság
Az új FE 100-400mm-es GM objektív beépített optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely biztosítja, hogy kézi felvétel közben is éles képeket készíthessünk. Mindössze 0,98 méteres minimális élességállítási tartományt kínál, amely maximalizálja a sokoldalúságát használat közben, és egy 9 kerekített lamellából álló blendét, amely lágy, gyönyörű bokeh-t eredményez.

Az FE 100-400mm GM kompatibilis mind az 1.4x (SEL14TC modell), mind a 2.0x (modell SEL20TC) telekonverterrel, lehetővé téve a fotósok és a videósok számára, hogy akár 800mm-en fotózzanak full-frame fényképezőgépeken és kb. 1200mm-en (35 mm-es full-frame-nek megfelelő) APS-C eszközökön.

Az új objektívhez cserélhető napellenző (ALC-SH151 modell) is elérhető lesz.

Elérhetőség
Az új FE 100-400mm GM telezoom objektív 2017 júliusától lesz elérhető Európában.

Az új objektívvel és más Sony α termékekkel készített exkluzív és izgalmas tartalmak megtalálhatók a http://www.alphauniverse.com oldalon, amely azért jött létre, hogy hasznos tanácsokkal lássa el és inspirálja a Sony α márka minden rajongóját és vásárlóját. Az újdonságok közvetlenül a Sony Photo Gallery-n, a YouTube-on, valamint a Sony Camera Channel-en is elérhetők lesznek.