Két új nagylátószögű objektívvel bővített a Sony

0

A Sony két új objektívet jelentett be full-frame szenzoros MILC fényképezőgépeihez, a Sony FE 16-35mm f/2,8 GM és a Sony FE 12-24mm F4 G modelleket.

Sony FE 16-35mm f/2,8 GM

Az FE 16-35mm f/2,8 GM az eddig hiányzó nagy fényerejű nagylátószögű zoomot pótolja.
Belsejében két extra alacsony szórású és 5 aszférikus tagot is felhasználtak, utóbbiak közül kettő extrém aszférikus (XA), amely az aberrációk csökkentésében is segédkezik. Ráadásul a fluorin ujjlenyomat érzéketlen bevonattal ellátott frontlencse az eddig készített legnagyobb átmérőjű XA lencse, így az objektív e téren egyedülálló. A lencsék tükröződésmentesítő Nano AR bevonatot is kaptak.

A fókuszmeghajtást nagy precizitású, ultrahangos piezo motor végzi (Direct Drive Super Sonic Wave), amelyből kettő is található az objektívben, megoldva a lebegő lencserendszer mozgatását..

Az időjárásálló szigetelésekkel ellátott Sony FE 16-35mm f/2,8 GM szeptembertől lesz kapható, ára 2200 amerikai dollár lesz.

Az objektívről részletes specifikáció a hírünk alatti linken érhető el.

Sony FE 12-24mm F4 G

A másik új objektív a korábbinál is nagyobb látószöget, de csak f/4 fényerőt kínáló Sony FE 12-24mm F4 G.

Szintén ultrahang frekvencián működő motor biztosítja a pontos élességállítást, a mostoha időjárási körülmények közötti gond nélküli használatot pedig az időjárásálló szigetelés biztosítja.

A négy aszférikus, három extra alacsony szórású (ED) és egy szuper alacsony szórású (Super ED) lencsetagot is tartalmazó ultranagy látószögű zoom az előzőnél kicsit korábban, augusztustól lesz kapható, ára 1700 amerikai dollár lesz.

A műszaki adatok a hír alatti linken tekinthetők meg.

Sajtóközlemény:

Két új Full-Frame E-bajonettes nagylátószögű objektívet mutatott be a Sony

Az új 16-35mm F2.8 GM E-bajonettes lencse az F2.8 G Master trió utolsó tagja. A 12-24mm F4 G a legnagyobb látószöggel rendelkező objektív a full-frame E-bajonettes lencsék piacán.

A Sony bemutatta folyamatosan bővülő, full-frame E-bajonettes objektív termékcsaládjának két legújabb tagját.

Az új objektívek közt megtalálható az FE 16-35 mm F2.8 GM széles blendenyílású, nagylátószögű zoom objektív (SEL1635GM) és az FE 12-24mm F4 G ultra széles látószögű zoom objektív (SEL1224G). A Sony zászlóshajójának számító G Master sorozathoz híven a SEL1635GM objektívvel könnyedén készíthetünk nagyfelbontású és gyönyörű bokeh hatású képeket, de a 16-35mm-es fókusztávolságnak köszönhetően a tájképek, városi fotók és a porték sem okoznak nehézséget. A másik újdonság, a SEL1224G a Sony eddigi legszélesebb E-bajonettes full-frame objektívje új, dinamikus perspektívát kínál minden Sony fotós számára. A márka E-bajonettes termékkínálatában tehát megtalálható az ultraszéles, 12 mm-es objektívtől kezdve a szuper-telefotó készítésére alkalmas 800mm-es fókusztávolságú objektív is (telekonverterrel).

Az új FE 16-35mm F2.8 GM széles látószögű zoom objektív
Az új FE 16-35mm F2.8 GM széles látószögű zoom objektív egyesíti az elismert FE 24-70mm F2.8 GM-et és a FE 70-200mm F2.8 GM OSS-t, kiegészítve a Sony F2.8-as széles blendenyílású, nagylátószögű zoom objektív sorozatát. A Sony legfejlettebb objektív-technológiájának köszönhetően ez a termékkínálat első nagylátószögű G Master modellje, ami számos helyzetben alkalmazható mozgóképrögzítésre, így például megörökíthetünk vele tájakat, építészeti alkotásokat, portrékat, de dinamikus pillanatokat és sport aktivitásokat is. A gép ráadásul kivételesen könnyű és kompakt, így könnyen hordozható.

Az új objektív kivételes, egész képet lefedő élességgel rendelkezik az optikai kialakításnak köszönhetően, amely öt aszférikus elemet tartalmaz. Ezek közül kettő a Sony eredeti XA (extrém aszférikus) eleme, amely csökkenti az aberrációt, így kristálytiszta felbontást biztosít a teljes zoomtartományban és a rekesztartományban.

A kiváló minőségről a SEL1635GM-ben található valaha gyártott legnagyobb XA lencsetag gondoskodik. Az objektívben további két ED (extraalacsony szórású) üveg található, amelyek hatékonyan csökkentik a kromatikus aberrációt, valamint lenyűgöző felbontást biztosítanak. A Sony eredeti, tükröződésmentes Nano AR bevonata hozzájárul a belső tükröződések minimalizálásához, valamint felvételeinek kiváló kontrasztot és kivételes tisztaságot kölcsönöz.

Használat közben az objektív 11 lamellás blendéje szinte teljesen kör alakot vesz fel minden beállítás esetén, így a fent említett XA lencsetag segítségével tűéles fókuszt és természetes bokeh-effektust érhetünk el. Az objektívben található két DDSSM (közvetlen meghajtású szuperszonikus motor) meghajtórendszer vegyíti a lebegő fókuszmechanizmus előnyeit a megdöbbentően gyors és csendes AF-teljesítménnyel, ezáltal az objektív állóképek és mozgóképek felvételére is egyaránt ideális.

A SEL1635GM védelméről a por- és nedvességálló kialakítás , valamint a fluorin objektívbevonat gondoskodik, amelyről a zsíros szennyeződések is könnyedén eltávolíthatók. Mindemellett az objektíven található egy testreszabható fókuszrögzítő és egy napellenző kioldó gomb is.

Az új FE 12-24mm F4 G ultra nagylátószögű zoomobjektív
Kiemelkedő képminőséget nyújt a kompakt kialakítású, mindössze 566g tömegű FE-12-24mm F4 G objektív. A Sony eddigi legszélesebb, full-frame, E-bajonettes objektívje dinamikus perspektívát kínál a táj, építészet és az enteriőr fényképészek számára, valamint kiválóan alkalmas álló és mozgóképek készítésére is.

A lencse optikai kialakítása négy aszférikus elemet rejt magában, amelyek kiváló teljes képmezős élességet és felbontást biztosítanak. Ezenkívül a lencsének három ED (extra alacsony szórású) és egy Super ED (szuper extra alacsony szórású) üveg eleme van, amelyek minimalizálják a kromatikus aberrációt a kép teljes területén, valamint a Sony eredeti Nano AR bevonatával látták el.

Az új SEL1224G objektív tartalmaz egy DDSSM (közvetlen meghajtású szuperszonikus motor) funkciót a gyors, csendes és pontos AF teljesítmény érdekében, valamint egy testreszabható fókuszrögzítő gombot és fókusz üzemmód kapcsolót. Az objektív por és nedvességállói kialakítással rendelkezik.