Éves rendezvénnyé alakul a Photokina

0

A Photokina a világ legnagyobb nemzetközi fotó- videó és képalkotás szakmai kiállítása és vására, amelyet 1950 óta minden páros évben megtartanak Kölnben.

A szervezők most bejelentették, hogy a jövő évi Photokinát követően szakítanak az eddigi hagyományokkal és a két évenkénti megrendezés helyett évenként tartják majd a Photokinát, ráadásul a hagyományos szeptemberi időpont helyett a kiállítást 2019-től májusra helyezik át. Mivel a 2018-as Photokinát követően kevesebb, mint egy évvel következik a 2019-es szakmai kiállítás, így a jövő évi Photokina a szokásosnál rövidebb lesz, szeptember 26 és 29 között tartják csak.

Mindez az egész fotós iparágra hatással lesz, hiszen a legnagyobb gyártók páros évenként a Photokinára időzítették a bejelentéseiket, ezen termékeket pedig október-novembertől kezdték el forgalmazni. Várhatóan a májusi Photokinákra április-májusban jelentik majd be az új termékeiket a gyártók, amelyeket még nyár előtt piacra dobnak.

Ezzel együtt a téma is bővül, így már nem csak a fotó- és videó, valamint a képalkotás egyéb területei lesznek fókuszban, de olyan eddig csak érintőleges vállalkozások és megoldások is bemutatásra kerülnek, mint a virtuális valóság, a tartalom menedzselés, a felhő alapú tárak és számítógépek, a közösségi média, valamint az okos otthon eszközök.