Itt a Nikon első zoom halszeme

0

Körkörös halszem képet szeretnél? Esetleg a teljes képmezőt kitöltő átlós halszem formátum jobban illik a témádhoz? A Nikon új halszem zoomjával elkészítheted mindkét féle fotót!

A Nikon bejelentette AF-S Fisheye Nikkor 8-15mm f/3,5-4,5E ED halszem zoom objektívét, amely full-frame szenzoros fényképezőgépekkel használható, s 180 fokos függőleges és vízszintes látószöget kínáló körkörös halszem képet, illetve 180 fokos átlós látószögű halszem képet képes létrehozni.
Az elektronikus blendevezérlésű objektív magnézium ötvözet tubusba került, belső zoomos kialakítása révén az objektív hossza nem változik a gyújtótávolság változtatásakor.

A kiváló képminőségért három extra alacsony szórású (ED) lencsetagot is felhasználtak, valamint két aszférikus tag is az optikai rendszer részét képezi, amelyek a képsarkok homogenitását javítják. A frontlencsét vízlepergető hatású fluorin bevonattal látták el, a többi lencsetag pedig megkapta a nano kristály bevonatot, amely a becsillanások és tükröződések csökkentését szolgálja. Az objektív elé csavarmenetes szűrőt nem helyezhetünk, de hátulra zselatin szűrő becsúsztatható.

Az objektív részletes műszaki adatai a hírünk alatti linkről érhetők el.

Az AF-S Fisheye Nikkor 8-15mm f/3,5-4,5E ED most kerül a boltokba, ára 1250 amerikai dollár (a hazai piacon kicsit később jelenik majd meg).

Sajtóközlemény:

Nagy látószögű. Ultranagy látószögű. Halszemoptika. A három új NIKKOR objektív új lehetőségek kapuját nyitja meg

Amszterdam, Hollandia, 2017. május 31.: A Nikon az első NIKKOR FX zoomos halszemobjektívvel, egy gyors FX 28 mm-es fix objektívvel és egy ultranagy látószögű DX zoomobjektívvel bővíti objektívportfolióját. Az olyan fotósok számára, akik nagyobb teret és kihangsúlyozott perspektívát szeretnének, ezek az objektívek izgalmas új lehetőségeket teremtenek.

Legyen szó rendezvényekről, esküvőkről, portrékról, úti fotókról vagy tájképekről, az új AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED segítségével a fotósok több szabadságot kapnak, hogy elmesélhessék a történetüket. Az objektív, amely a Nikon híres f/1.4 NIKKOR termékcsaládjának legújabb tagja, kivételes képminőséget tesz lehetővé bármilyen fényben. A különleges nézőpontot kereső fotósok a valódi körkörös perspektívát az egész képet kitöltő fotóvá változtathatják a Nikon első zoomos halszemoptikájának segítségével. Az AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15 mm objektív fejlett optikai felépítése biztosítja, hogy ne kelljen feláldozni a minőséget a sokoldalúság oltárán. A DX-et használó fotósok pedig felkészülhetnek a drámai perspektívák felfedezésére az új AF-P DX NIKKOR 10–20 mm VR zoomobjektívvel. A könnyen használható, utazáshoz tervezett, könnyű, nagy látószögű zoomobjektív elsőrangú képminőséget biztosít, és komoly értéket képvisel. A tökéletes társ a Nikon agilis, nagy felbontású DX formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépei mellé.

Dirk Jasper, a Nikon BV termékmarketing-menedzsere a következőket mondta: „A fényképezés a történetmesélés egy igen lenyűgöző formája, a nagy látószög pedig egy hatékony módszer arra, hogy egyedi nézőpontból örökítsük meg a világot. Büszkék vagyunk arra, hogy három új nagy látószögű modellel bővíthetjük a NIKKOR objektívek családját. Mindegyik modell új lehetőségeket nyit meg: új módszereket a történetek elmesélésére, azzal a kivételes képminőséggel, amelyről a NIKKOR híres.”

AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED. Két halszemoptika-effektus egyetlen objektívben. Könnyedén válthat a 8 mm-es kör alakú és a 15 mm-es teljes képes, halszemoptikával készült képek között. Elsőrangú, nagy felbontású képek a teljes képterületen kiváló élességgel, még a legnagyobb látószögű f/3,5 rekeszbeállításnál is. A minimális fókusztávolság 0,16 m. Az objektív robusztus por- és cseppálló kialakítással, valamint fényellenzővel kombinált objektívsapkával rendelkezik.

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED. Mutassa meg nézőpontját. És mesélje el a történetet. Még nagyobb részletességgel örökíthet meg minden egyes részletet. Kivételes képminőség és rendkívüli felbontás bármilyen fény mellett, még a szabadban is. A 0,28 m-es minimális fókusztávolság tovább fokozza az eszköz sokoldalúságát. A por- és cseppálló kialakításnak köszönhetően a kihívást jelentő időjárási viszonyok között is megbízható.

AF-P DX NIKKOR 10–20mm f/4.5-5.6G VR. Utazzon a drámai perspektívák világába. A széles égbolttól a teljes képmezőt kitöltő közeli képekig bármi könnyen megörökíthető egy megkapó képen az objektív 10–20 mm-es fókusztávolság-tartománya és a 0,22 m-es minimális fókusztávolsága segítségével. A Nikon rázkódáscsökkentési (VR) technológiája gyenge fényben is elmosódásmentes és élesebb képeket eredményez. Az AF-P léptető motor pontos, gyors és szinte néma automatikus élességállítást biztosít, amely további előnyt jelent a videók készítésénél.