Fujifilm GFX 50S tesztfotó galéria

0

A részletes teszten nálunk vendégeskedő Fujifilm GFX 50S-sel szinte minden tesztképet sikerült elkészítenünk, amit akartunk. Ami hiányzik a portfolióból, az a szokásos esti, hosszú záridős kép, amit sajnos technikai malőr miatt nem tudtunk már elkészíteni (értsd: sikerült kificamítani a bokámat, így a tesztidőszak végére kábé mozgásképtelenné váltam). Örömünkre szolgált, hogy még egy esküvő kreatív fotózására is sikerült elvinnünk a masinát a 120 mm-es fixszel, az pedig az én külön örömöm, hogy az ott készült képeket nem is jómagam, hanem lányom készítette, akire most azt hiszem joggal lehetek rettentően büszke 🙂 . A tesztképek itt már nem csak azt bizonyítják, hogy a középformátumú gép kiváló részletgazdagságú, de azt is, hogy egy kezdő kezében is tökéletes fókuszú képek születhetnek egy esküvői kreatív fotózásnál, egy nem túl gyors fókuszú MILC-cel! Vagyis szerintem ez alapján kijelenthetjük, hogy ha a riport jellegű részhez annyira nem is ideális, de a kreatív fotók készítésére kiválóan alkalmas a Fujifilm GFX 50S modellje.

A fényképezőgéppel ezúttal is alapbeállítások mellett készítettük a tesztképeket, azaz normál zajszűréssel, viszont az esküvői fotóknál 3:2 oldalarányt állítottunk be.
A templombelsős sorozatból egy gikszer folytán kimaradt az ISO1600 érzékenységű, vannak viszont rekeszsorozatok a rendelkezésre álló objektívekkel, amikből az is kiderül, hogy ezek hogyan rajzolnak nyitott blendével.

A képek itt tekinthetők meg:
Fujifilm GFX 50S tesztfotók