Lensbaby Composer Pro II, Sweet 80, Creative Bokeh

0

A Lensbaby hamaorsan piacra dobja Composer Pro II tilt adapterét, amelyhez az új Sweet 80 objektívet adja.

A Lensbaby Composer Pro II + Sweet 80 segítségével egyedi megjelenésű, kreatív fotókat készíthetünk. A Composer Pro II tilt adapterbe különböző Lensbaby objektíveket helyezhetünk (amelyek kompatibilisek az Optic Swap rendszerrel), így nem csak a portrézáshoz ideális Sweet 80-at használhatjuk, de tájképek készítéséhez és makrókhoz is választhatunk megfelelő objektívet.

A lágy hatású, elmosott képszéleket adó Sweet szériában 35 mm-es, 50 mm-és és az új modellel immár 80 mm-es gyújtótávolság is elérhető.
A négy lencsetagból felépített Sweet 80 f/2,8 fényerejű, kirajzolja a teljes full-frame képkockát, rekeszét 12 lamellából építették fel. A maximum 15 fokos döntés különleges képi hatás elérését is lehetővé teszi.
Az objektív elé 46 mm-es szűrő helyezhető.

Azok a felhasználók, akik már rendelkeznek Composer adapterrel, a Sweet 80 objektívet külön is megvásárolhatják 200 dollárért.

A Lensbaby Composer Pro II + Sweet 80 ára 380 dollár lesz, Canon EF, Fujifilm X, Mikro NégyHarmad, Nikon F, Pentax K, Sony A és Sony E bajonettekkel készül.
A Sweet 80-nal készült mintafotók:


A Sweet 80 mellett a Lensbaby egy másik effekt objektívet, a Creative Bokeh-t is piacra dob. Az 50 mm-es gyújtótávolságú, f/2,5 fényerejű objektívhez különböző formájú cserélhető rekeszeket kapunk, amelyek segítségével érdekes formájú háttérelmosás, illetve egyedi bokeh forma érhető el.

A Creative Bokeh objektív 100 amerikai dollárért vásárolható majd meg és Composer adapter szükséges a használatához.
Mintafotók a Creative Bokeh objektívvel: