510 MB/s-os Sony G szériás CFast 2.0 memóriakártyák

0

A Sony az ultra nagy sebességű memóriakártyák közül eddig az XQD-t részesítette előnyben, ami nem is csoda, hiszen a Nikon és a SanDisk mellett ők is részt vettek a fejlesztésben.


A CFast ezzel szemben a CompactFlash Association fejlesztése, gyakorlatilag a Compact Flash kártya utódja, amely mögött olyan gyártók sorakoztak fel, akik a videózásban érdekeltek, mint az ARRI, a Black Magic, illetve a Canon. SATA interfészének köszönhetően jóval magasabb adatátviteli sebességre képes, mint az elavult, párhuzamos adattovábbítást használó Compact Flash kártyák. A 2.0-ás változat már az XQD-nél is gyorsabb lehet, amelyre bizonyíték az újonnan bejelentett Sony CFast 2.0 memóriakártyák is.

A Sony új kártyái 530 MB/s olvasási és 510 MB/s írási sebességre képesek, garantált folyamatos minimális írási sebességük 130 MB/s, amely tömörítetlen 4k videózásnál lesz fontos (pl. Cinema RAW).

A Sony G szériás CFast 2.0 memóriakártyái 32, 64 és 128 GB kapacitással lesznek elérhetők, elsőként 2018 első negyedévében az Ázsiai országokban. A 32 GB-os kártya ára 120, a 64 GB-osé 200, míg a 128 GB-os 350 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

CFast foglalatú memóriakártyákkal bővül a Sony professzionális felhasználásra szánt termékcsaládja

A Sony bemutatta új, nagy teljesítményű CFast memóriakártya termékcsaládját, amelyet kifejezetten professzionális fotósok és videósok igényei alapján fejlesztett ki. Az új G Series CFast memóriakártyák villámgyors, akár 510MB/s írási- és akár 530MB/s olvasási sebességükkel lépést tartanak a high-end DSLR és a 4K broadcast kamerák új generációival.

„Az új CFast modellek mostantól egy olyan impozáns termékcsaládba tartoznak, amelyek lefedik szinte a teljes professzionális felhasználásra szánt termékpiacot a belső SSD meghajtóktól kezdve a XQD és SxS kiegészítőkön át a világ leggyorsabb SD kártyájáig . A Sony-nál folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyedülálló megoldásainkkal tovább erősítsük vezető pozíciónkat a fotópiacon, valamint termékeinkkel gyorsan és hatékonyan kínáljunk kivételes fotózási élményeket felhasználóink számára” – mondta Romain Rousseau, a Sony európai részlegének vezető termékmarketing menedzsere.

Piacvezető írási sebesség
A professzionális fotósok számára elengedhetetlen a nagy sebesség, ha sorozatfelvételeiket nagy felbontásban, tömörítetlen RAW formátumban szeretnék rögzíteni. A memóriakártyák akár 510MB/mp írási sebességükkel messze túlszárnyalják a jelenleg piacon lévő egyéb CFast termékeket. A G Series támogatja a RAW sorozatfelvételt, így maximálisan kihasználja a high-end DSLR fényképezőgépekben rejlő lehetőségeket.

Megbízható 4K videofelvétel VPG130 támogatással
Az ultra gyors írási sebesség mellett az új CFast memóriakártyák támogatják a VPG130 szabványt, amely megbízható sebességet biztosít a moziminőségű és rendkívül magas felbontású 4K videók felvétele alatt is. A garantált minimum írási sebesség eléri a 130MB/mp-t, amely ideális profi 4K videók (pl. tömörítetlen Cinema RAW formátum) problémamentes rögzítéséhez.

Sebesség és hatékonyság mindenek előtt
A professzionális fotós- és videós folyamatok során minden másodperc számít, főleg ha a munka extrém körülmények között, szoros határidőkkel zajlik. Lenyűgözően gyors, 530MB/mp olvasási sebességével a G Series CFast drámai mértékben csökkenti a tömörítetlen RAW fájlokhoz, a hosszabb időtartamú 4K videofelvételekhez és nagy felbontású képek adatátviteléhez szükséges időt.

Megbízható és zavartalan működés
Az új CFast memóriakártyák szigorú minőségellenőrzésen esnek át, ahol zuhanásnak, rázkódásnak és intenzív hajlításnak teszik ki a termékeket. Strapabíró kialakításuknak köszönhetően megbízhatóan működnek szélsőséges időjárási körülmények között, valamint ellenállnak a statikus elektromosságnak is. A Sony File Rescue szoftver formátumtól függetlenül segít visszaállítani a véletlenül törölt fotókat.

Elérhetőség

Az új G Series CFast 2.0 memóriakártyák 32GB-os (CAT-G32), 64GB-os (CAT-G64) és 128GB-os (CAT-G128) változatban érhetők el 2018 első negyedévétől.