Igaz, vagy hamis?

    1

    A hétvégén három állítólagos gyári termékfotó tartotta lázban a pletykalapokat és bizony aki nem elég óvatos és elővigyázatos, könnyen be is nyeli az ilyen képeket.

    Elsőként a photorumors, majd később további lapok is közzétették azokat a képeket, amelyek a feltételezett Canon G7X Mark III-at hivatottak bemutatni.

    Nézzük:

    A képek első ránézésre tök hihetőnek tűnnek, bár a hátsó kezelőszervek kiosztása és az ikonok formája egyelőre nem Canonra jellemző. Persze elképzelhető, hogy a Canon idén óriási módosítást eszközök és a korábbi több vezérlőtárcsás prémium kompakt felépítés helyett egy nagyon minimalista dizájnt választ. Ez a minimalista dizájn jelentkezik a hátsó kijelzőn látható felületen is, amit eddig még szintén nem láttunk Canon gépen (kiemelném a lekerekített ikonokat).

    Az sem mellékes, hogy ez lenne az első 4k képes kompakt gép (megelőzve a MILC-eket), bár ez még hagyján, ami szemet szúr, az inkább a felvételi hossz: 60’45”, vagyis több, mint 60 perc? Persze ha a teljes felvételi hosszt jeleníti meg a gép azt rendben van, de egészen biztos, hogy nem fog tudni egy menetben 30 percnél többet rögzíteni.
    Ami érdekesebb: nincs videofelvétel indítás gomb, nincs dupla vezérlőtárcsa, nincs üzemmód tárcsa, nincs vaku felpattintó gomb, nincs az objektív körüli elektronikus tárcsának funkció gombja sem, amelyek a G7X Mark II-nél még mind megvoltak. És bizony hol marad a piros csík, ami a felsőbb kategóriás jelölés a Canonnál és ami a G1X Mark III-nál és a G9X Mark II-nél is megvannak, ha máshol nem, az exponáló gomb környékén? Gyakorlatilag ha ez a gép így kijönne, az fenekestől fordítaná fel a Canon eddigi elképzelését a prémium kompaktokról.

    De a hab a tortán a hátsó kijelzőkön lévő két kép, amelyek az Unspalsh-en találhatók ITT és ITT, a képeket pedig Daniel Sandoval és Vincent Versluis készítették Canon EOS Rebel T6 és Panasonic DMC-GX85 gépekkel. Teljesen nyilvánvaló, hogy a Canon nem fog kiadni olyan termékfotót, amelyen egy amatőr fotós képe díszeleg (pláne más cég logójával), amit egy Panasonic géppel lőttek.

    Ezek alapján inkább tűnik egy nagyon ráérő, ujjgyakorlatokat végző raytrace mester munkájának, amiről úgy gondolta, hogy ha már dolgozik vele, akkor durranjon nagyot és jelenjen meg a médiában, ami adott esetben jó referencia lehet számára 🙂

    A lényeg: nem kell azért mindent elsőre elhinni…