Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm f/2,8-4

0

A Panasonic újabb taggal bővítette a tavaly útjára indított f/2,8-4 fényerejű szériáját, amelynek most jelent meg a harmadik (egyben első telezoom) tagja, amely egy 100-400mm közötti kisfilmes zoomobjektív látószögét adja.

Az időjárásálló kivitelű Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm f/2,8-4 objektívbe Power O.I.S. optikai stabilizátor is került, amely képes együttműködni a váz szenzorstabilizátorával (Dual I.S.), így még hatékonyabb rázkódáscsökkentést elérve. A 21 lencsetag közül kettő ultra alacsony szórású (UED – Ultra Extra-Low Dispersion), kettő extra alacsony szórású (UD – Ultra-low Dispersion) és kettő aszférikus, így a kromatikus aberráció és a sarki kóma okozta élességvesztés is minimális még nyitott blendénél is. A visszafogott méret érdekében pedig egy ultranagy törési mutatójú (UHR – Ultra High Refractive Index) lencsetagot is alkalmaztak. Az objektív optikai kialakítása lehetővé teszi, hogy a relatív nagy zoomátfogás és a nagy gyújtótávolság ellenére a gyújtótávolság változtatásakor az optikai középpont ne változzon meg.

75 cm-es közelpontjának köszönhetően a legnagyobb leképezési arány 1:2.

A gyors élességállítást a 240 fps sebességű autofókuszt is támogató mikro-léptetőmotoros meghajtás biztosítja.

A Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 50-200mm f/2,8-4 objektív júniustól lesz kapható, ára 1700 amerikai dollár lesz.

Sajtóközlemény:

Új ultra telefotó zoom objektívvel a kiváló minőségű képekért

LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-ES50200)
100–400 mm* szuper telefotó képesség, kiváló hordozhatóság
*35 mm-es egyenérték

A Panasonic bemutatja a legújabb cserélhető telefotó objektívjét, a LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH-t (35 mm-es egyenérték: 100–400 mm), a LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat harmadik tagját.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat gyújtótávolsága az ultraszéles látószögtől a szuper telefotóig terjed. Ezzel kivételes képminőséget nyújt mind fotók, mind videók készítésekor, miközben a kamera mérete kompakt marad. Valamennyi objektívet Panasonic Nano Surface Coating védőréteg-technológiával látták el, amelynek célja, hogy minimálisra csökkentse a szellemképek megjelenését és a becsillanást. Az objektívek robusztus, por- és fröccsálló kialakítással rendelkeznek, sőt, még fagyállók is -10°C-ig. Így még zord körülmények között is megfelelnek a profi felhasználók igényeinek. A sorozat másik előnye, hogy objektívjeivel kiváló minőségű videókat lehet rögzíteni.

Az új LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH. zoomtartománya 100 mm-től
400 mm-ig terjed (35 mm-es egyenérték). A F2.8-4.0 nagy sebességű teljesítménye jól használható a mindennapi fotóhelyzetek széles skáláján, a vadvilágtól a beltéri sportokon át a portréfotózásig.

A POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer – optikai képstabilizátor) hatékonyan küszöböli ki a kézremegés hatását, így még állvány nélkül is könnyű fényképezni. A megfelelő Panasonic LUMIX DSLM (digitális cserélhető objektíves tükör nélküli) fényképezőgépekre rögzítve az objektív Dual I.S.*1 és Dual.I.S.2*2 képstabilizátorokat alkalmaz.

Az objektív 15 csoportba rendezve összesen 21 elemet tartalmaz, többek között kettő UED (Ultra Extra-low Dispersion – ultra extra-alacsony szórású) lencsét, kettő ED (Extra-low Dispersion – extra-alacsony szórású) lencsét, valamint kettő aszférikus lencsét. A lencsék hatékony felhasználásával kiküszöbölhető a szférikus torzulás, valamint a kromatikus aberráció, ezáltal magas felbontás és éles kontraszt érhető el a kép közepén és sarkán egyaránt.

A maximum 240 fps-es érzékelőmeghajtóval teljes mértékben kiaknázható a fényképezőgép nagy sebességű és nagy pontosságú Contrast AF funkciója, amely segít a remegés csökkentésében is. Fontos megemlíteni, hogy az új objektív kiemelkedően teljesít videofelvételeknél. A belső fókuszmeghajtó rendszer által biztosított csendes működés mellett a rekeszállítás micro-step meghajtója segítségével a fényképezőgép zökkenőmentesen alkalmazkodik a fényváltozáshoz zoomolás vagy svenkelés közben. Az optikai kialakítás kivételes baricentrikus stabilitást szavatol, így zoomolás során minimalizálja a képeltolódást. Az AF-követés teljesítménye is nőtt zoomoláskor, a fókuszbeállítás céljából történő nagy sebességű képkocka-elemzésnek köszönhetően.

Az ND, PL vagy egyéb szűrőkkel (67mm) rugalmasabbá válik az objektív használata, a szűrők a fotósok és videósok kreatív és hasznos eszközeivé válhatnak. Továbbá az 1.4x DMW-TC14*3 telekonverter 560 mm-re (35 mm-es egyenérték), a 2.0x DMW-TC20*3 telekonverter pedig 800 mm-re (35 mm-es egyenérték) tolja ki a fókusztávolságot a még közelibb felvételekhez.

Fényes, fémes fekete színükkel stílusosan illeszkednek a LUMIX G tükör nélküli digitalis (DSLM) fényképezőgépekhez.

A LEICA DG VARIO-ELMARIT F2.8-4.0 sorozat három kiváló objektívje teljesen lefedi a 16–400 mm-es tartományt (35 mm-es egyenérték) – LEICA DG VARIO-ELMARIT 8-18mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-E08018), LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-60mm/F2.8-4.0 ASPH. (H- ES12060) és LEICA DG VARIO-ELMARIT 50-200mm / F2.8-4.0 ASPH. (H-ES50200), a sokoldalú felhasználásért és a kiváló képminőségért.

*1 Dual I.S. használható a LUMIX GX9, GX8 és a GX80/85 fényképezőgépekkel
*2 Dual I.S.2 használható a LUMIX G9, GH5, G80/G81/G85 fényképezőgépekkel
*3 külön megvásárolható tartozékként értékesítve

A kialakítás és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

A LEICA a Leica Microsystems IR GmbH bejegyzett védjegye
Az ELMARIT a Leica Camera AG bejegyzett védjegye