Sigma 70mm f/2,8 DG Macro Art

0

A Sigma bejelentette az felső kategóriás Art sorozatának első makró objektívét, a Sigma 70mm f/2,8 DG Macro Art modellt.

Az új objektív fejlesztésekor a legfontosabb célkitűzés a maximális felbontás elérése volt, amely egyébként az Art szériára általánosan is jellemző. A 70 mm-es gyújtótávolságú optika lebegő, két csoportból álló fókuszmechanizmussal rendelkezik, amely közelfényképezésnél és távolabbi témáknál is remek képminőséget nyújt a sarkokban is. A leképezési arány maximuma természetesen 1:1, amelyet 25,8 cm-es tárgytávolságnál érhetünk el (kb. 15 cm-es munkatávolság).
A fókuszmeghajtást mag nélküli DC motor valósítja meg. A precíz kézi élességállítás eléréséhez elektronikus fókuszgyűrű került az objektívre, amelyet elforgatva a fókuszmotort vezérelhetjük, ezáltal állíthatjuk be a kívánt fókuszt. Ez a megoldás a HSM-hez hasonlóan támogatja a Full Time Manual fókuszt, azaz nem kell kapcsolóval kézi élességállításra állnunk ahhoz, hogy a fókuszt átállíthassuk egy másik pontra.


A lehető legjobb képminőség érdekében és az axiális színhiba csökkentéséért két F típusú alacsony szórású (FLD – F Low Dispersion), két speciális alacsony szórású (SLD – Special Low Dispersion) és egy különleges szórású tagot, a képsarkokban történő optikai hibák csökkentéséért két aszférikus tagot alkalmaztak, a méret kordában tartásáért pedig egy nagy törési mutatójú tag is került az objektívbe.

Az időjárásálló Sigma 70mm f/2,8 DG Macro Art Canon EF, Sigma S és Sony FE bajonettel lesz elérhető és kompatibilis lesz a firmware frissítéshez és az objektív finomhangolására használható USB dokkolóval, a Canon objektív hibákat javító szolgáltatásával (Lens Aberration Correction) és a Sigma 1,4×-ező és 2×-ező telekonvertereivel (kivéve Sony E bajonett).

Sigma 70mm f/2,8 DG Macro Art
Gyújtótávolság 70 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 34,3°
Legszűkebb blende F22
Felépítés 13 lencsetag 10 csoportban
2 FLD, 2 SLD, 1 különleges szórású, 1 HR és egy aszférikus taggal
Fókusz rendszer mag nélküli DC motor, lebegő rendszer
focus by wire kézi élességállítás (elektronikus fókuszgyűrűvel vezérelt fókuszmotor)
Rekesz 9 lamellából
Közelpont 25,8 cm
Legnagyobb nagyítás 1:1
Szűrőmenet 49 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
70,8 mm × 105,8 mm
Tömeg 515 gramm
Gyári kiegészítő napellenző