Galéria: Sigma 19mm f/2,8 DC DN Art (tesztfotók)

0

Nem álltunk meg a nagylátószögnél a MILC-ekhez tervezett objektívek kipróbálása során, jöjjön egy kicsit nagyobb gyújtótávolságú modell, amely APS-C szenzoros és mikro NégyHarmados fényképezőgépekkel is használható.

A Sigma 19mm f/2,8 DC DN Art kicsit érdekes látószöget ad a mikro NégyHarmadon, hiszen egy kisfilmes 38 mm-esét kapjuk. Kis engedékenységgel betudhatjuk 35 mm közelinek. APS-C-n jobb a helyzet, ott egy alap kisfilmes 28 mm-esnek megfelelő nagylátószöget kapunk.
Mi ezúttal is a nálunk lévő Olympus E-M5 Mark II gépvázzal teszteltünk. A kisebb szenzor miatt adódó kisebb látószög és visszafogottabb képsarki optikai hibák mellett az is elmondható, hogy a 16 Mpixeles E-M5 Mark II-vel nagyjából olyan pixelméretünk van, mint egy 24 Mpixeles APS-C váznál, tehát ha a képsarkoknál nem is ugyanazt kapjuk, a rajzolat nagyjából hasonló lesz egy 24 Mpixeles APS-C MILC-nél is.

Bemutató cikkünk előtt most is elsőként a tesztfotóink galériáját tesszük közzé, a részletes cikk jövő héttől olvasható.

A tesztfotókat tartalmazó galéria itt érhető el: