Galéria: Sigma 18-35mm f/1,8 DC Art (tesztfotók)

0

Tájékozott olvasóink bizonyára felhorkannak, hogy mit keres most nálunk egy Sigma 18-35mm f/1,8, hiszen ez nem éppen egy mai darab. Nos, tény, hogy nem a legújabbak közül való, de sajnos az is igaz, hogy eddig elkerülte tesztlaborunkat ez a modell, pedig az igényes, haladó amatőr fotósok, vagy akár APS-C szenzoros géppel dolgozó profik számára is egy olyan darab, amiről érdemes beszélni.

Az enyhe nagylátószögtől kb. standard perspektíváig jutó rövid zoomobjektív nem csak azért érdekes, mert kiváló fényerőt kínál, de azért is, mert olyan gyújtótávolságokat is lefed, ahol még fix gyújtótávolságú objektívből sem találunk ekkora fényerejűt – lásd rögtön a 18 mm-t. Elöljáróban annyit már elárulhatunk, hogy rövid zoomátfogása miatt erre az objektívre nem a hagyományos értelemben vett zoomobjektívként érdemes tekinteni, de ez a képminőségén is érződik: bizony sokkal közelebb van egy fix objektívéhez, mint az átlagos zooméhoz.

További részletek hamarosan megjelenő részletes tesztünkben olvashatók, most első körben az objektívvel készült tesztfotókat mutatjuk meg, amelyek a lenti indexképre kattintva érhetők el: