Jön az 5,76 millió képpontos Sony EVF

0

A Sony közzétette legújabb elektronikus mikrokijelzőjének adatlapját, amelyet főképp fényképezőgépek és kamerák elektronikus keresőjeként alkalmaznak majd.

Az ECX339A típusú OLED kijelző 0,5″ méretű, azaz méretéből adódóan a legtöbb MILC-ben gond nélkül alkalmazható. A japán gyártó a megjelenítőben a világ legkisebb képpontjait alkalmazta, a 6,3 mikronos szubpixelekből mintegy 5,76 millió található a kijelzőben, amely így 1600×1200 pixeles képet ad. Ráadásul akár 240 kép/mp képfrissítéssel is használható, így igazán rövid késleltetés érhető el (képkockánként ez 4,17 µs-ot jelent), igaz, ezt dupla progresszív elven éri el, azaz ilyenkor a képkockánként kijelzett részletgazdagság elmarad a teljes felbontástól, a végső képet interlaced (váltott soros) módon jelenítik meg.

Elektronikus keresőben való alkalmazását nagy fényereje is lehetővé teszi, hiszen akár 1000 cd/m2 fénysűrűség is elérhető, amely napsütéses időben is kellő fényerőt ad ahhoz, hogy ne kelljen szemünknek a világos környezetről a sötét keresőhöz átszoknia.

Az új megjelenítő mérnöki mintáit már elkezdték szállítani, a sorozatgyártás ez év novemberben kezdődik, így az első 5,76 millió képpontos elektronikus keresők jövőre jelenhetnek meg a fényképezőgépekben.