Új funkciók az Adobe Photoshop Lightroom CC-ben

0

Az Adobe folyamatosan fejleszti Creative Cloud szoftvereit, így a Lightroom CC-t is. A közelgő Adobe MAX konferencia előtt a szoftveróriás bemutatta közelgő frissítésének újdonságait.

People View


Igazán könnyen kereshetünk majd emberekre és arcokra az új People View szolgáltatás segítségével. E automatikusan ismeri fel, csoportosítja és menti a fotóinkon szereplő emberi arcokat a későbbi keresés hatékonyságának növelése érdekében.

Továbbfejlesztett keresés


A keresést is javítják, az automatikus tippekkel gépelés közben kapunk segítséget a metaadatok, fényképezőgépek, objektívek és egyéb kulcsszavak kitöltésére.

HDR panoráma


Eddig HDR panorámát csak úgy készíthettünk, ha előbb létrehoztuk a HDR képeket, majd ezekből egy alkottuk meg a panorámát. Az új HDR panoráma funkcióval egy lépésben is elkészíthetők lesznek a nagy dinamika átfogású panoráma képek.

Mélység tartomány maszk


Igazán érdekes lehetőségeket rejt a Mélység tartomány maszk (Depth range mask) lehetősége, amelyet átmenetes szűrőknél használhatunk. Az eddigi szín alapú illetve világosság alapú maszkolás után a következő frissítéstől a mélység tartomány alapján is maszkolhatjuk szűrőinket, így pl. a fókuszból kieső részekre vagy épp ellenkezőleg, a fókuszban lévő részekre alkalmazhatunk valamilyen módosító szűrőt.

További részletek az Adobe weboldalán találhatók.