Canon pletykák 2019-re

0

A Canon ebben az évben hat új fényképezőgépet dobott piacra, ezek közül a legnagyobb dobás nyilvánvalóan a full-frame szenzoros MILC rendszer első tagja, az EOS R volt. Ezen kívül az APS-C szenzoros EOS M rendszer is új tagot kapott, az alsó-középkategóriás EOS M50-et. Két új DSLR is piacra került a belépőszinten (EOS 2000D és EOS 4000D), valamint a kompakt szegmens is frissült az SX740 HS ultrakompakt utazózoommal és az SX70 HS ultrazoommal.

Ezek után vajon mire is számíthatnánk 2019-ben?
Nem nehéz kitalálni, hogy a legrégebben frissül kategóriákban várhatók újdonságok, erről szólnak a legfrissebb Canon pletykák is, íme:
2019. január eléjén a las vegas-i CES-en várhatjuk a PowerShot G7 X Mark II-t, amely 4k videofelvételi lehetőséget és Dual Pixel CMOS AF élességállítást kínálhat.
Szintén ekkor jöhet még egy új G szériás PowerShot, amiről azonban nem tudnak még annyit se a pletykalapok, mint amit a G7 X Mark II-ről feltételeznek.

Az ezt követő CP+ szokás szerint Japánban kerül megrendezésre februárban, ahol az EOS 80D utód megjelenésére számítanak, illetve elképzelhető, hogy egy új APS-C szenzoros gép is érkezhet a tükör nélküli vonalon.

A következő nagy szakmai kiállítás az áprilisi NAB, ami főképp a profi videózásról szól, így ekkor az EOS C300 Mark III megjelenésére lehet számítani, ami gyárilag 4k videofelvételre lesz képes, de később egy fizetős firmware frissítés 8k képességet is hozhat.

A Photokina jövő évtől májusonként kerül megrendezésre, erre az alkalomra egy új full-frame szenzoros EOS MILC-et vezethet be a Canon, valamint három új objektívvel is számolhatunk az RF rendszerhez: RF 16-35mm f/2,8L, RF 24-70mm f/2,8L IS and RF 70-200mm f/2,8L IS.

Az EOS 7D Mark II is elérte már azt a kort, amelynél várható egy utód, ezzel kapcsolatos pletykák azonban egyelőre nincsenek.