Jön az adaptív fókuszrendszer?

0

Az Olympus az idei Photokinán semmi újdonsággal nem jelentkezett, így joggal feltételezhető, hogy jövőre tartogatja a komoly bejelentéseit. Ezek egyike lehet az OM-D E-M1 Mark II továbbfejlesztése, amelyet jelenleg E-M1X-ként emlegetnek.

Túl sok adat nem szivárgott még ki erről a gépről, csak hogy talán hatékonyabb (7,5 Fé-es) stabilizátort kap és 18 kép/mp sorozatra lesz képes a 20 Mpixeles felbontásával. Most azonban egy új információ jelent meg, ami igen érdekesnek is tűnik.
Állítólag az E-M1X adaptív fókuszrendszert kap, amely témától függően lesz képes változtatni az élességállításhoz használt fókuszpontok számát. Példaként írják, hogy ha portré készítés után a következő képünk egy autó lesz, akkor a gép automatikusan megnöveli a fókuszpontok számát, vagy ha egy kosárlabdázót fotózunk, akkor automatikusan több (öt) fókuszpontot választ majd, amelyek függőlegesen helyezkednek el egymáshoz képest, ahogy a játékos is a képen.

Szintén új infó az E-M1X-ről, hogy a korábbinál nagyobb (képet adó) elektronikus keresőt kap és februártól már kapható lehet (vagyis vélhetően január elején lesz a bejelentés a CES idejében).