Újra Fotómappa: fotókonzultáció Csizek Gabriellával

0

Ismét konzultációs lehetőséget kínál a Capa Központ a Fotómappa keretein belül, ezúttal saját szakemberükkel, az állandó kiállítás kurátorral, Csizek Gabriellával beszélgethetünk.

Időpont: 2019. január 22., 15.11

Csizek Gabriella a művészetelmélet és kulturális antropológia tanulmányainak befejezése után kezdett el dolgozni a Magyar Fotográfiai Múzeumban, aztán a Magyar Fotográfusok Háza kurátoraként. Fő érdeklődési területe a kortárs fotográfia és a kapcsolódó interdiszciplináris területek. Kiállítási anyagok szerkesztésében, könyvek képanyagának válogatásában és szerkesztésében működik közre. A Folyamatos Jelen művészeti projekt (kiállítás- és katalógussorozat) koncepciója, szerkesztése és rendezése fűződik a nevéhez csakúgy mint a Verzó Online Galéria is.

Számos nemzetközi kiállítás budapesti bemutatójának társ-és rendező kurátora. A magyar fotográfia nemzetközi szintéren való bemutatása az egyik kiemelt területe tevékenységének. Többek között a 150 ans de photographies hongroises/A Magyar Fotográfia 150 éve Jardin du Palais Royal, Párizs, 2001. egyik kurátora; The Way They See. An Overview of Hungarian Photography/ Magyar tekintet: vázlat a magyar fotográfiáról című kiállítás kurátora Varsói Nemzeti Múzeum, 2017.

The History of European Photography 1900-2000 könyvsorozat 1970 és 2000 közötti időszakának magyar vonatkozású tanulmányát Balázs Katával írták meg.

Sylvia Plachy When Will It Be Tomorrow/Mikor lesz holnap című, az életművet átfogó kiállításának kurátora.

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a balazs.gaspar@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 15 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.

Címlapkép: Erdei Krisztina