Nikkor Z 24-70mm f/2,8 S

0

A Nikon ma jelentette be új, Z rendszerhez készült 24-70mm f/2,8 S objektívét, amelyet hamarosan piacra is dob (tehát nem csupán a fejlesztését adták hírül).

A nem összecsukható, de időjárásálló (por- és cseppálló) kivitelű objektív különlegessége a tetején elhelyezett OLED kijelző, amelyen többek között a távolságskálát tekinthetjük meg, de a rekeszérték is megjeleníthető. A könnyed kezelésért egy programozható funkciójú L-Fn gomb és a Z rendszernél már megszokott, hátsó vezérlőgyűrű is került az objektívre.
A kiváló képminőséget a 17 lencsetagból 2 extra alacsony szórású (ED) és 4 aszférikus lencsetag erősíti, a lencséket nanokristály és ARNEO-bevonatal látták el a tükröződések és becsillanások csökkentéséért, az elülső és hátsó lencsetagok külső felülete pedig a könnyebb tisztíthatóság érdekében fluor bevonatú. Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon tekinthetők meg.

A 38 cm-es közelpontal rendelkező, 0,22×-es maximális nagyítású Nikkor Z 24-70mm f/2,8 S objektív 799.995 Ft-ért lesz kapható február végétől.

Sajtóközlemény:

Bemutatkozik a Nikon Z objektívhármas első tagja. A nagy fényerejű NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S

Amszterdam, Hollandia, 2019. február 14.: A Nikon ma mutatja be a Nikon Z objektívhármas első tagját. A NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S egy professzionális objektív kivételesen kompakt kialakítással, fejlett optikával és időjárási körülmények ellen védő szigeteléssel.
Akár állóképeket, akár videókat készít, ez a megbízható objektív mindig kiválóan teljesít. Az élesség a kép teljes területén kitűnő, és a közeli hatékonyság túlszárnyalja a jelenleg kapható összes teljes képes 24-70 mm-es objektívét. Hatékonyan kiküszöböli az objektív becsillanását, a széles Z-bajonett, és az állandó f/2,8 rekeszértékű, kilenclamellás, lekerekített írisz pedig különleges csillagszerű hatást eredményez. Az elmosódás a kép szegélyei felé egyenletes átmenetű, és lenyűgözően természetes eredményt nyújt.
A NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S teljesen időjárásálló, és megbirkózik a mindennapos professzionális igénybevétel jelentette nehézségekkel. A zoom és az élességállító gyűrűk az éppen megfelelő nyomatékkal állíthatók. Minden eddiginél több fényképezési paraméter vezérelhető közvetlenül az objektívről.
Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Ha csak egyetlen objektívet vihet magával, a NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S a kompakt kialakítás és a professzionális teljesítmény tökéletes kombinációját kínálja. A jelenet minden elemét élethű tisztasággal jeleníti meg, a teljesen időjárásálló szigetelésnek köszönhetően pedig bárhol használhatja az objektívet.”
Főbb jellemzők
Kiemelkedően éles: Remek teljesítmény a kép teljes területén. Rendkívüli közeli hatékonyság (0,38 méteres minimális fókusztávolság).
Fejlett optikai kialakítás: 17 objektívelem 15 csoportban, tükröződésgátló ARNEO és nanokristály bevonattal.
Testre szabható vezérlőgyűrű: Kézi élességállításhoz, (alapértelmezett), rekeszérték néma vezérléséhez (kiváló a videofelvétel közbeni íriszállításhoz) vagy expozíciókompenzációhoz.
L-Fn (objektív funkció) gomb: Akár 21 különböző beállítást rendelhet hozzá. Az AF-rögzítéstől a fénymérésen át a sorozatkészítésig, és akár sok minden mást.
OLED információs kijelzőpanel: Gyorsan ellenőrizheti a rekeszt, a fókusztávolságot, a pontos gyújtótávolságot és a mélységélességet.
Megbízható: Strapabíró, kompakt kialakítás a portól és a nedvességtől védő szigeteléssel.