Galéria: Nikkor Z 24-70mm f/2,8 S (tesztfotók)

0

A Nikon Z 6 és Z 7 Leica kisfilmes képkocka méretű szenzorral szerelt MILC gépek bejelentésekor mutatta be a Nikon a Nikkor Z 24-70mm f/4 S standard zoom objektívét, amely fényereje révén korlátozottan alkalmas a profi felhasználásra. Már akkor tudtuk az útiterv alapján, hogy készül egy „fotóriporterek kedvence” modell is, amely hasonlóképp 24-70mm-es lefedést kínál, de a teljes zoomtartományban f/2,8 fényerővel. Nem állítok túl nagyot, ha azt mondom: a 24-70mm f/2,8 a fotóriporterek közkedvelt munkaeszköze. Nem is lehet kérdés, hogy milyen komoly elvárásoknak kell megfeleljen a Nikkor Z 24-70mm f/2,8 S.

Tesztünket a nagy felbontású Nikon Z 7 géppel végeztük, a tesztfotózás során a szokásos statikus témákon kívül fotóriporteri munkát is igyekeztünk „szimulálni”, így ellátogattunk a helyi piacra és egy közeli gasztrokulturális eseményre is. Bár a betervezett nyaralás miatt most jóval kevesebb idő állt rendelkezésünkre, tesztfotó galériánk mégis több, mint 170 képet tartalmaz. Ezek között ott vannak az épületfotók, lovas sport fotók, közelképek, riport, portré és állatfotók is, na és persze az éjszakai városképek.

A részletes bemutató cikkünk jövő hét elejétől lesz olvasható, de a tesztfotóinkat ezúttal is lehet már a hétvégén bogarászni!

A galéria elején lévő lovas képeket fotózta: Irházy Melinda.

Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S tesztfotók