Bluetooth-os távvezérlő Sony gépekhez

0

A Sony bejelentette új vezeték nélküli távvezérlőjét, az RMT-P1BT modellt.

A Bluetooth-os távvezérlő egyszerű vezérlést és távkioldást kínál azokkal a fényképezőgépekkel, amelyek rendelkeznek Bluetooth adapterrel. Segítségével autofókuszt indíthatunk, távkioldást végezhetünk, illetve a C1 gombjára egyéni funkciót is programozhatunk.

Az új távvezérlőt az Alpha 6400 (ILCE-6400), Alpha 7 III (ILCE-7M3), Alpha 7R III (ILCE-7RM3) és Alpha 9 (ILCE-9) gépekkel használhatjuk, de várhatóan egy firmware frissítés telepítése lesz majd szükséges a teljes kompatibilitáshoz.

A Sony RMT-P1BT áprilistól lesz kapható, ára 75 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Sony bemutatta az új RMT-P1BT Bluetooth® vezeték nélküli technológiás távvezérlőt

Az új Sony RMT-P1BT Bluetooth vezeték nélküli távvezérlő praktikus megoldás azoknak a fotósoknak, akik fényképezőgépük megérintése nélkül szeretnék a lehető legmegbízhatóbban és legpontosabban vezérelni eszközüket. Az RMT-P1BT távvezérlő kifejezetten hasznos kiegészítő lehet táj-, építészet- és asztrofotózáshoz, valamint állóképek vagy csoportos portréfelvételek készítésekor.

Az RMT-P1BT távvezérlő közvetlenül Bluetooth vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a fényképezőgéppel, így nincs szükség kábelekre és külső vevőegység csatlakoztatására. A távvezérlő rendkívül gyors, körülbelül 0,05 másodperces válaszidővel rendelkezik, így biztosítja a lehető legpontosabb zárkioldást. A távkioldón található egy LED fény is, amely villogással vagy folyamatos fénykibocsátással jelzi az eszköz és a fényképezőgép között aktuálisan végbemenő kommunikációt. A távvezérlő por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik, amely ellenáll a magas és alacsony hőmérsékletnek is, ezáltal megbízható működést biztosít szélsőséges időjárási viszonyok és egyedi felhasználói körülmények között is.
Az RMT-P1BT vezeték nélküli távvezérlőn a manuális fókuszgombok mellett fókuszváltó gombok, valamint egy testreszabható C1 gomb is található. Videó elindítására és leállítására szolgáló start/stop gomboknak és a power-zoom/digitális-zoom funkciógombnak köszönhetően praktikus kiegészítő lehet filmfelvételek készítéséhez. A fő vezérlőgomb a zárszerkezet nyitására és zárására is beprogramozható, így anélkül fotózhat Bulb üzemmódban, hogy a hosszú expozíciót igénylő felvételek alatt folyamatosan nyomva kellene tartania a vezérlőgombot.

Elérhetőség
Az RMT-P1BT vezeték nélküli távvezérlő 2019 áprilisától kapható Európában.